Giv kirken et ’like’ - Budolfi er kommet på Facebook

Domkirken er nu at finde på de sociale medier. Den nye facebookside vil løbende blive opdateret med informationer om arrangementer i kirken. Du vil også kunne se billeder og læse historier om nogle af de mange begivenheder der finder sted. I efterårets løb har man eksempelvis kunne følge med i konfirmandernes altertavleprojekt.
Så giv os et like og få nyhederne med det samme.
Den nye side hedder Budolfi Kirke – Aalborg Domkirke og kan findes via facebook.com

KONFIRM.DK
UNDERVISNING FOR BØRN OG UNGE I AALBORG

Gudbilledlighed – en studiekreds om syndens relevans

Menneske er skabt i Guds billede, står der at læse i skabelsesberetningen. Men hvad betyder det egentlig?

Den berømte æble-spisning efterlader teologiske ridser i lakken. Men hvor meget betyder syndefaldet egentlig, når det kommer til stykket? Svaret er, at hos visse teologer betyder det alt - og hos andre betyder det ikke ret meget. Med andre ord kommer vi ikke uden om at skulle tage livtag med begrebet synd!

Vi tager afsæt i Irenæus, der levede fra ca. 130 - 200 og arbejde os op til i dag via teologerne Augustin, Luther, Grundtvig, Tillich og Pannenberg.

Vi mødes i den gamle konfirmandstue, Adelgade 10, kl. 19 – 21 på følgende tirsdage: 7/11 og 28/11 og 2/1 og 23/1.

Velmødt!
Hanne Dahl og Henriette Pedersen

I ”Nøj det for børn” står der kvalitetstid for børn og voksne på programmet. I tre timer skal vi være sammen om musik og fortælling. Vi skal også hygge os over aftensmaden, og vi slutter af med en godnathistorie.
I efteråret har vi to aftener med hver sit tema.
Sangpædagog Anna Vestergaard laver musik og sang, hvor både børn og voksne kan være med. Sognepræst ved Budolfi Kirke Hanne Dahl fortæller godnathistorie.
Det koster 20 kr. at spise med. Betaling på aftenen.

Mørke
Tirsdag den 21. november kl. 16.30-19.30

Mørk er november og løvfaldet slut. Vi skutter os inden døre og venter på, at det skal blive lysere. Man kan være mørkeræd, men man kan også lære at ting bare ser anderledes ud, når der er mørkt. Der er slet ikke noget at være bang for. Vi vil opholde os ved mørket, inden vi skal i gang med julens lysfest. Det skal være mørkt, for at der kan blive lyst.

Program:
16.30 Velkomstboller med saftevand og kaffe
16.45 Anna Vestergaard leder os igennem et program hvor alle børn og voksne kan være med til at synge og lave musik.
18 Aftensmad: Pris 20 kr.
18.45 Samling med sang og godnathistorie.
19.30 Senest kl. 19.30 ønsker vi hinanden en god nat.

Academia efterår 2017
Budolfi sogn og Studenterpræsterne Aalborg indbyder til 5 fælles aftener i efteråret. Alle aftener holdes i Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang.

Sandhed – er min lige så god som din?
Tema: Sandhed – er min lige så god som din?
Hvad er sandhed? Er der flere slags sandhed? Kan man slippe afsted med at præsentere hvad som helst som (min) sandhed? Hvilken rolle spiller dokumentation og underbyggelse af synspunkter i den offentlige debat? Hvordan er mediernes forhold til det faktuelle?
Vi vil underkaste sandhedsbegrebet en analyse og se nærmere på, hvad sandhed er for en størrelse.

Taler økonomi sandt: er økonomi en eksakt videnskab? Med økonomerne Jesper Jespersen og Mogens Ove Madsen
Onsdag den 22. november kl. 19.00

Ofte fremføres økonomiske argumenter som ultimative sandheder. Men behøver det være sådan? Mød to økonomer, der på hver sin måde udfordrer det økonomiske sandhedsbegreb. Jesper Jespersen er professor i økonomi ved Roskilde Universitet og gæsteforsker på AAU. Mogens Ove Madsen er lektor ved Institut for Økonomi og Ledelse på AAU.

TEMAAFTNER I KLOSTERKIRKEN  - I FØLELSERNES VOLD

I efteråret vil følelser være temaet for tre temaaftener i Klosterkirken.
Vi vil se på de forskellig udtryk, vores følelser kan have. Vi vil undersøge, hvordan de er blevet udtrykt i salmer, musik, litteratur og billedkunst. Fælles for alle følelser er, at når vi overmandes af dem, er vi i deres vold – på godt og ondt. Men når vi bearbejder dem, kan refleksionen give anledning til nogle af de stærkeste kunstneriske udtryk.
Vel mødt til tre aftener i følelsernes vold.
Vrede
Latter
Tårer
Tirsdag den 21/11 kl. 19-20 ved domprovst Niels Christian Kobbelgaard
Indgang til Klosterkirken er fra C.W. Obels Plads gennem klostergården. Parkeringsplads er forbeholdt klostrets beboere.

Gå på opdagelse i Budolfi Kirke – hjemmefra

”Budolfi Kirke i Aalborg er den første kirke i Danmark, hvor man nu via Google Streetview kan tage på en visuel rundtur, uden at skulle tage turen til Aalborg først. Med en mus ved hånden kan man gå rundt i kirkerummet og se nærmere på kirkens mange detaljer.”
Kilde: Menighedsrådenes Blad 09/2014.

VIRTUEL GUIDET RUNDTUR
Detaljer kan opleves på en guidet rundtur som kan tilgås her fra Budolfi kirkes hjemmeside (klik her).

Streetview fotos og Virtueltur: Bent Frost - www.mindstore.dk; andre billeder: Niels Clemmensen, Aalborg Stift.
GOD FORNØJELSE!

Ny billeder af Budolfi Kirke og Klosterkirken på Aalborg Stifts hjemmeside

Budolfi kirke er stiftets hovedkirke og har været det siden 1554. Den indeholder som forventet en rigdom af inventar, der både fortæller om kirken som domkirke og om Aalborg by.

Hele dette omfattende inventar kan man nu gå på opdagelse i i den beskrivelse, der netop er offentliggjort på Stiftets hjemmeside.

Find beskrivelsen af Budolfi kirke her.
Det er Niels Clemmensen, der har lavet både tekst og billeder.

Beskrivelsen består af næsten 450 billeder.

Teksten bygger i vid udstrækning på Jørgen Orlien og Viggo Petersens bog »Domkirken i Aalborg Budolfi kirke — fra begyndelsen til i dag«, som Budolfi sogns menighedsråd udgav i 2010. Bogen og beskrivelsen på sitet kan supplere hinanden.

Bogen kan købes hos kirketjenerne i Budolfi Kirke og på kordegnekontoret for 100 kr.