Giv kirken et ’like’ - Budolfi er kommet på Facebook

Domkirken er nu at finde på de sociale medier. Den nye facebookside vil løbende blive opdateret med informationer om arrangementer i kirken. Du vil også kunne se billeder og læse historier om nogle af de mange begivenheder der finder sted. I efterårets løb har man eksempelvis kunne følge med i konfirmandernes altertavleprojekt.
Så giv os et like og få nyhederne med det samme.
Den nye side hedder Budolfi Kirke – Aalborg Domkirke og kan findes via facebook.com


 KONFIRM.DK
UNDERVISNING FOR BØRN OG UNGE I AALBORG


FOLKEKIRKENS NØDHJÆLPS LANDSINDSAMLING
SØNDAG 12. MARTS

Gør en verden til forskel – indsamling til verdens fattigste for ”Hjælp til selvhjælp”.

Kom og vær med til at samle ind - mød op i kirkes krypt fra kl. 12. Her udleveres et kort med en indsamlingsrute, som kan klares på ca. 2 timer. Det tjener et godt og vigtigt formål – og giver samtidig frisk luft og motion.
Indsamlingsleder Jette Spliid


Sogneeftermiddag tirsdag den 14. marts kl. 14.30 i kirkens krypt

Historier fra det nordjyske ved Lars Nørbach
Direktør for Nordjyske Museer Lars Nørbach fortæller historier fra det nordjyske. Lars Nørbach har før gæstet os med sine fortællinger. Vi kan derfor glæde os til endnu en forrygende god eftermiddag.


FRIHED-LIGHED-BRODERSKAB

3 TEMAAFTNER I KLOSTERKIRKEN

Frihed, lighed og broderskab var slagord, der blev lanceret under Den franske revolution. Men begreberne har så langt fra kun et liv i politisk og revolutionær forstand. Begreberne spiller også en hovedrolle i det evangeliske forståelsesunivers.

BRODERSKAB:
Tirsdag d. 21. marts 2017 kl. 19 ved sognepræst Lisbeth Solmunde Michelsen.
Frihedens, lighedens og broderskabets fader Martin Luther skriver et sted om broderskab, at alle kristne skal være som brødre og ikke gøre nogen forskel indbyrdes. For siden vi alle har én Kristus, én dåb, én tro, én skat, så er jeg ikke bedre end dig. Derfor, ligesom vi har Kristi nåde og alle åndelige goder fælles, så vil vi også have liv og lemmer, gods og ære fælles, så den ene tjener den anden med alt, hvad han har.
Dette belyses teologisk og juridisk med citater fra Martin Luthers skrifter, samt eksempler fra salmer, kunst og litteratur.


EUROPAS REFORMATIONER

– en studiekreds ved Henriette Pedersen og Hanne Dahl

2017 markerer jubilæet for at Martin Luther slog de 95 teser op på døren i slotskirken i Wittenberg. Vi fejrer Reformationen med stort R, men der foregår mange samfundsmæssige reformationer i Europa i 1500 tallet og der er mange andre reformatorer end Luther. Vi vil i denne studiekreds se på nogle af de andre teologer, der kom til at reformere kirken i andre retninger end den luthersk evangeliske. Vi vil også se på de samfundsmæssige reformationer der fandt sted, og se på deres udspring. Hver aften vil vi have både et teologisk og et samfundsmæssigt tema. Vel mødt til en samtalekreds om Europas reformationer.

TID: 7. februar, 28. februar, 14. marts, 4. april – kl. 19 – 21.
STED: Adelgade 10 (gl. bispehuset)

Læs omtale her eller i sognebladet side 4.

 


Nye farver i domkirken!
"Konfirmandernes altertavle" i Budolfi kirke blev afsløret.
En stjernehimmel, symbolske farver, en by og et livstræ har været temaerne.
 

I de seneste uger har alle konfirmander fra Klostermarksskolen arbejdet som ”kunsthåndværkere”. De mange små dele er nu samlet til et stort alterbillede, som en tid skal erstatte det gamle motiv.

Hele alterpartiet er blevet restaureret og rengjort af Nationalmuseet. Det har givet en unik mulighed for at de unge kan være med til at sætte nyt præg på det smukke rum i en periode.

 


Gå på opdagelse i Budolfi Kirke – hjemmefra

”Budolfi Kirke i Aalborg er den første kirke i Danmark, hvor man nu via Google Streetview kan tage på en visuel rundtur, uden at skulle tage turen til Aalborg først. Med en mus ved hånden kan man gå rundt i kirkerummet og se nærmere på kirkens mange detaljer.”
Kilde: Menighedsrådenes Blad 09/2014.

VIRTUEL GUIDET RUNDTUR
Detaljer kan opleves på en guidet rundtur som kan tilgås her fra Budolfi kirkes hjemmeside (klik her).

Streetview fotos og Virtueltur: Bent Frost - www.mindstore.dk; andre billeder: Niels Clemmensen, Aalborg Stift.
GOD FORNØJELSE!


CD MED STJERNEMUSIK

af Lise Dynnesen, Michael Bojesen, Christian Præstholm, Jonas Bové, Erling Lindgren, Peter Toft.


Henvendelse til Budolfi kirke: kordegne- eller organistkontor, Hasseris kirkekontor, korlederne.
Pris: 1 stk. 100 kr., 2 stk 150 kr., 3 stk. 200 kr., 5 stk. 300 kr.


Ny billeder af Budolfi Kirke og Klosterkirken på Aalborg Stifts hjemmeside

 
 

Budolfi kirke er stiftets hovedkirke og har været det siden 1554. Den indeholder som forventet en rigdom af inventar, der både fortæller om kirken som domkirke og om Aalborg by.

Hele dette omfattende inventar kan man nu gå på opdagelse i i den beskrivelse, der netop er offentliggjort på Stiftets hjemmeside.

Find beskrivelsen af Budolfi kirke her.
Det er Niels Clemmensen, der har lavet både tekst og billeder.

Beskrivelsen består af næsten 450 billeder.

Teksten bygger i vid udstrækning på Jørgen Orlien og Viggo Petersens bog »Domkirken i Aalborg Budolfi kirke — fra begyndelsen til i dag«, som Budolfi sogns menighedsråd udgav i 2010. Bogen og beskrivelsen på sitet kan supplere hinanden.

Bogen kan købes hos kirketjenerne i Budolfi Kirke og på kordegnekontoret for 100 kr.


Budolfi Menighedsråds høringssvar vedr. Budolfi Plads læs her


 
Som det nok er de fleste bekendt, har kommunen planer om en fornyelse og en ændret anvendelse af kommunens areal Budolfi Plads. Superbrugsens lejemål er ophørt, og parkeringspladsen ønskes nedlagt.

Kommunen har inviteret til debat om området i de sidste par år, og mange har givet besyv med. En del har ønsket området udlagt som et stort grønt område med mulighed for rekre- ation i midtbyen og som en smuk have op til Domkirken, andre har ønsket et torv med et aktivt og levende markedsliv...
 Læs mere