Giv kirken et ’like’ - Budolfi er kommet på Facebook

Domkirken er nu at finde på de sociale medier. Den nye facebookside vil løbende blive opdateret med informationer om arrangementer i kirken. Du vil også kunne se billeder og læse historier om nogle af de mange begivenheder der finder sted. I efterårets løb har man eksempelvis kunne følge med i konfirmandernes altertavleprojekt.
Så giv os et like og få nyhederne med det samme.
Den nye side hedder Budolfi Kirke – Aalborg Domkirke og kan findes via facebook.com


 KONFIRM.DK
UNDERVISNING FOR BØRN OG UNGE I AALBORG
Konfirmander fra Klostermarksskolen bliver konfirmeret i Budolfi kirke - konfirmation ligger fast i Store Bededagsferien. 
 


Drop-in-dåb i Budolfi Kirke
Lørdag den 14. marts mellem kl. 11 og 14.

Har du tænkt på dåb? Har du lyst, men ikke fået det gjort? Så er der en enestående mulighed denne lørdag i Budolfi kirke.
Drop-In-Dåb er chancen for at komme ind fra gaden – uanset hvor du bor -  og blive døbt uden tilmelding.
For forældre, der ikke nåede at få børnene døbt, mens de var små. Kommende faddere eller andre der gerne vil være en del af Folkekirkens fællesskab.
Du skal medbringe gyldigt ID. 


Forældre på barselsorlov og deres babyer er velkomne til

 

BABYSANG & VOKSENSNAK

med sognepræst Hanne Dahl og sangpædagog Anna Vestergaard.

STED: Folkekirkens Hus -  den 6. januar, 3. februar, 2. marts – kl. 10-12.

Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage, og man møder bare op.

Den første mandag i hver efterårsmåned kl. 10-12 er der tid til både babysang og voksensnak. Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens Hus. 

Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med udgivelse om børn, musik og sanser. Anna vil lave et sangprogram med fokus på sanserne. Medbring et tæppe som din baby kan ligge på.

Hanne Dahl er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hanne vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.Sogneeftermiddag i kirkens krypt - tirsdag den 10. marts kl. 14.30. 

De nordiske norner ved Catharina Belle Gower-Poole (f. Dinesen og oldebarn af Karen Blixens bror)

 

Selma Lagerlöf (1858-1940), Sigrid Undset (1882-1946) og Karen Blixen (1885-1962) er tre af Nordens vigtigste forfattere. De tre kvinder levede alle meget selvstændige og ret atypiske liv. De var alle optagede af mytologi, saga, skæbnen, bevarelse og beskrivelse af naturen og landskabet, og af den menneskelige natur. 

Ved at se på de liv, de levede, den verden de levede i og de værker de skrev, vil foredraget komme ind på hvorfor det fortsat giver mening at beskæftige sig med de tre kvinder og deres forfatterskaber.

Foredragsholderen vil fortælle om de tre kvinders forhold til hjemmet - hvordan det bliver er en essentiel faktor for deres selvstændighed og ramme om deres værker.

 


DE NORDISKE NORNER - STUDIEKREDS 

Sted: Konfirmandstuen i Bispehuset, Adelgade 10. Hver gang kl. 19-21.

Vi læser udvalgte værker af de tre store nordiske digtere Karen Blixen, Sigrid Undset og Selma Lagerløf. Vel mødt! 
Henriette Pedersen og Hanne Dahl

Program:

Mandag den 6. januar: Pierre Andrezel: ”Gengældelsen veje” (HD).

Mandag den. 3. februar: Sigrid Undset:  De kloge jomfruer fra 1918 (HP) og ”Stormen over Nordeney” fra Karen Blixens Syv fantastiske fortællinger (HD).

Mandag den 16. marts: Selma Lagerløf: Jerusalem.
 


Et vue over fransk musikhistorie
22. januar kl. 19:30 i Folkekirkens Hus

Erling A. Thomsen; pensioneret domorganist, tidl. rektor på Vestervig Kirkemusikskole og med mange studieophold i Frankrig bag sig kender af det franske musikliv.
Denne aften begynder vi med et foredrag i salen i Folkekirkens hus, hvorefter vi går over i Budolfi Kirke, for at Erling A. Thomsen kan spille eksempler på fransk orgelmusik.

Fra revolution til gule veste – Mit billede af Frankrig
18. marts kl. 19:30 i Folkekirkens Hus

Dominique Bouchet; professor SDU
Med afsæt i historien vil Dominique Bouchet give os et indblik i hvor Frankrig står i dag som europæisk stormagt. Dominique Bouchet vil også fortælle om den fundamentale forskel, der er på, hvordan man forstår nation i Frankrig og Tyskland. Dette for at give en dybere forståelse af den problematik der er bygget ind i relationen mellem Frankrig og Tyskland i det europæiske samarbejde.


3 temaaftner i Klosterkirken

Lyset har forskellige fremtrædelsesformer og navne alt efter hvilken tid på døgnet det er. Vi vil sætte lyset under lup og se på morgenrøden, skumringen og natten.
Det vil vi gøre i litteratur, sang, musik og billeder.

Morgenrøden ved domprovst Niels Christian Kobbelgaard, Budolfi kirkes organister
Tirsdag den 4. februar kl. 19

Skumringen ved sognepræst Hanne Dahl og Budolfi kirkes organister
Tirsdag den 3. marts kl. 19

Natten ved sogne og sygehuspræst Henriette Pedersen og Budolfi kirkes organister
Tirsdag den 7. april kl. 19


Hvad tro vi på?


 

Få alle tre bind af: Hvad tror vi på? for 100 kr.

Kan hentes på Budolfi Kirkekontor. Sendes mod betaling af porto.
Der er i alt udkommet tre bøger. Den sidste bog indeholder to bind.


Få besøg af præsten

Længe før telefonens og internettets fødsel var det ret almindeligt, at præsten dagligt gik tur i sognet og kiggede ind til de sognebørn, der var syge, triste eller “bare” kom forbi for at hilse på; måske for sammen at drikke en tår kaffe og få en snak om løst og fast. Et sådan visit kaldes i kirkesprog for et husbesøg.

Et husbesøg er for livets skyld og handler derfor hverken om mission eller omvendelse. Det fortælles, at en gammel kone for mange år siden fik besøg af den lokale præst, og det var hun sådan set rigtig glad for. Men da præsten foreslog, at de skulle synge en salme, svarede hun, at det kunne han gøre med og for sig selv, så ville hun gå ud og lave kaffe til dem.

Så har du brug for en snak om sorger eller glæder, eller hvad der ellers hører livet til så kontakt en af sognets præster. Præsten er underlagt tavshedspligt og lægger gerne ører til alt, du ringer eller mailer bare. 
                                                                                                                                 Henriette Pedersen


Middagsværter søges!
Dine with a Dane – hvor mennesker og kulturer mødes!

Har du lyst til at møde mennesker på tværs af kulturer og nationaliteter?
Har du lyst til at invitere et par udenlandske studerende på middag?
Så tilmeld dig som middagsvært på www.praesten.aau.dk.

 

Du forpligter dig ikke til andet end denne ene middag - og hvem ved: måske bliver det så interessant et møde for begge parter, at I får lyst til at ses igen? Det kræver ingen særlige forudsætninger at være vært – dog er det en fordel, hvis du kan lidt engelsk.
Yderligere oplysninger:  studenterpræsterne Nanna holm og Christen Staghøj Sinding, praesten@adm.aau.dk , Tlf. 99409096
Efter tilmelding vil du blive kontaktet om den praktiske tilrettelæggelse af besøget hos dig. Det forventes, at du kan invitere på middag en aften du selv vælger i løbet af oktober, november eller december.

 

 


Ny program for Teologisk Voksenundervisning kan hæntes her

Undervisningen henvender sig bredt og er åben for alle voksne i hele Aalborg Stift. Der kræves ingen forkundskaber.


Gå på opdagelse i Budolfi Kirke – hjemmefra

”Budolfi Kirke i Aalborg er den første kirke i Danmark, hvor man nu via Google Streetview kan tage på en visuel rundtur, uden at skulle tage turen til Aalborg først. Med en mus ved hånden kan man gå rundt i kirkerummet og se nærmere på kirkens mange detaljer.”
Kilde: Menighedsrådenes Blad 09/2014.

VIRTUEL GUIDET RUNDTUR
Detaljer kan opleves på en guidet rundtur som kan tilgås her fra Budolfi kirkes hjemmeside (klik her).

Streetview fotos og Virtueltur: Bent Frost - www.mindstore.dk; andre billeder: Niels Clemmensen, Aalborg Stift.
GOD FORNØJELSE!


Ny billeder af Budolfi Kirke og Klosterkirken på Aalborg Stifts hjemmeside

 
 

Budolfi kirke er stiftets hovedkirke og har været det siden 1554. Den indeholder som forventet en rigdom af inventar, der både fortæller om kirken som domkirke og om Aalborg by.

Hele dette omfattende inventar kan man nu gå på opdagelse i i den beskrivelse, der netop er offentliggjort på Stiftets hjemmeside.

Find beskrivelsen af Budolfi kirke her.
Det er Niels Clemmensen, der har lavet både tekst og billeder.

Beskrivelsen består af næsten 450 billeder.

Teksten bygger i vid udstrækning på Jørgen Orlien og Viggo Petersens bog »Domkirken i Aalborg Budolfi kirke — fra begyndelsen til i dag«, som Budolfi sogns menighedsråd udgav i 2010. Bogen og beskrivelsen på sitet kan supplere hinanden.

Bogen kan købes hos kirketjenerne i Budolfi Kirke og på kordegnekontoret for 100 kr.