Giv kirken et ’like’ - Budolfi er kommet på Facebook

Domkirken er nu at finde på de sociale medier. Den nye facebookside vil løbende blive opdateret med informationer om arrangementer i kirken. Du vil også kunne se billeder og læse historier om nogle af de mange begivenheder der finder sted. I efterårets løb har man eksempelvis kunne følge med i konfirmandernes altertavleprojekt.
Så giv os et like og få nyhederne med det samme.
Den nye side hedder Budolfi Kirke – Aalborg Domkirke og kan findes via facebook.com


 Genåbning af Kirken - Lørdagsdåb i Budolfi kirke - ændrede åbningstider 

Kirkens åbningstider er ændret pga. Covid 19 indtil 1. september.

Kirken er åben: Mandag til torsdag kl. 10-16. Fredag LUKKET.

Lørdag: Kirken er kun åben ved koncerter og kirkelige handlinger.

SØNDAG HØJMESSE KL. 10

Søndag fra kl. 12 til 15 (indtil den 9. august):
kirken er åben for besøgende og der guider tilstede.

Vær opmærksom på, at kirken kan være lukket for turister og besøgende pga. kirkelige handlinger og forberedelse til disse.

Lørdagsdåb i Budolfi kirke

Efter at kirken har været lukket i lang tid vil vi gerne åbne for, at så mange som muligt kan holde dåb under forsvarlige forhold.
Derfor er det nu muligt at blive døbt i Domkirken på de fleste lørdage.
Under hensyn til sundhedsmyndighedernes retningslinjer om deltagerantal og de faktiske forhold i Budolfi kirke kan hvert dåbsbarn medbringe op til 84 gæster. Dette tal kan blive justeret, hvis retningslinjerne ændrer sig. Man skal følge de præcise anvisninger for hvor man må sidde.

Se datoer på aalborgdomkirke.dk/KALENDER – der kan bookes dåb kl.9, 10, 11 og 12. Kirkekontorets tlf. 9812 4670, åbent mellem 10 og 13.

Mellem dåbshandlinger vil der blive gjort rent og luftet ud, så alle føle sig sikre. 
Vi holder dåben efter samme ritual som altid, men tilpasser det således, at det er sundhedsfagligt forsvarligt og ingen udsættes for smitte.  

På gensyn – alle i Budolfi kirke


Valgforsamling 

Medlemmerne til menighedsråd vælges på en valgforsamling, der afholdes tirsdag den 15. september 2020. 

På valgforsamlingen opstilles kandidater, der er mulighed for debat, og der gennemføres en hemmelig, skriftlig afstemning. 

Resultatet af afstemningen afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet.

Kom og hør mere om, hvordan du kan være med til at gøre en forskel og aktivt medvirke til mere fællesskab i lokalsamfundet.

Menighedsrådet er din lokale kirkes ledelse. Vi arbejder for at sikre de bedste rammer for en levende og relevant folkekirke, hvor du kan være med til at bestemme, hvad der skal ske fremadrettet i dit lokale sogn.

Vil du udnytte og udvikle dine lederkompetencer? Som i enhver anden organisation er det vigtigt, at personalet har gode arbejdsvilkår, så samarbejdet omkring målene, både i drift og aktivitet, kan opfyldes. Vidste du fx at menighedsrådet har arbejdsgiveransvaret for størstedelen af kirkens personale?

Interesserer du dig for bygninger? Så kan du være med til den kulturbevarende del omkring kirken, men også de bygninger, som er personalets arbejdsplads og den almindelige drift. Er du god til at gennemskue store talopstillinger som budgetter og regnskaber, og har du flair for tal?

Er du god til at kommunikere? Så kan du være med til at gøre vores kirke mere synlig og relevant for både medlemmer og pressen.

Stil op til dit lokale menighedsrådsvalg. Få indflydelse på din kirkes liv i frentiden.


 

NYE DATOER FOR KONFIRMATION
Den 16 - 23 - 30. august

Igår aflyste vi konfirmationerne i bededagsferien og opfordrede til at se tiden an m.h.t. fastlæggelses af nye datoer, fordi det var den henstilling, vi fik fra Biskop og ministerium.
Men vi melder nu tre nye datoer ud således, at I ikke stilles dårligere end andre i kampen om selskabslokaler mm.
 

Datoer er som følger:
7.A Søndag den 16/8 kl. 9.00 og 11.00 (Hanne Dahl)
7.B Søndag den 23/8 kl. 9.00 oh kl.11.00 (Henriette Pedersen)
7.C Søndag den 30/8 kl. 10.00 (Niels Christian Kobbelgaard)

Man vil have mulighed for at bytte datoer således, at det forhåbentligt kan komme til at gå op i den store familie-kabale.
Er der nogen som af særlige grunde ønsker konfirmation før sommerferien gennemfører vi det som en del af en almindelig højmesse efter eget valg.

På vegne af Budolfi - Venlig hilsen Hanne Dahl (Den 19. marts 2020)


Drop-in-dåb i Budolfi Kirke
 

Der er ikke aftalt ny dato for drop-in-dåb. Men ring venligst til kordegn eller præst , så aftaler vi tid til privat drop-in-dåb.

Se i KALENDEREN: lørdagsdåb i Budolfi og aftal peræcist tidspunkt.

 


Hvad tro vi på?


 

Få alle tre bind af: Hvad tror vi på? for 100 kr.

Kan hentes på Budolfi Kirkekontor. Sendes mod betaling af porto.
Der er i alt udkommet tre bøger. Den sidste bog indeholder to bind.


Få besøg af præsten

Længe før telefonens og internettets fødsel var det ret almindeligt, at præsten dagligt gik tur i sognet og kiggede ind til de sognebørn, der var syge, triste eller “bare” kom forbi for at hilse på; måske for sammen at drikke en tår kaffe og få en snak om løst og fast. Et sådan visit kaldes i kirkesprog for et husbesøg.

Et husbesøg er for livets skyld og handler derfor hverken om mission eller omvendelse. Det fortælles, at en gammel kone for mange år siden fik besøg af den lokale præst, og det var hun sådan set rigtig glad for. Men da præsten foreslog, at de skulle synge en salme, svarede hun, at det kunne han gøre med og for sig selv, så ville hun gå ud og lave kaffe til dem.

Så har du brug for en snak om sorger eller glæder, eller hvad der ellers hører livet til så kontakt en af sognets præster. Præsten er underlagt tavshedspligt og lægger gerne ører til alt, du ringer eller mailer bare. 
                                                                                                                                 Henriette Pedersen


 

Ny program for Teologisk Voksenundervisning kan hæntes her

Undervisningen henvender sig bredt og er åben for alle voksne i hele Aalborg Stift. Der kræves ingen forkundskaber.


Gå på opdagelse i Budolfi Kirke – hjemmefra

”Budolfi Kirke i Aalborg er den første kirke i Danmark, hvor man nu via Google Streetview kan tage på en visuel rundtur, uden at skulle tage turen til Aalborg først. Med en mus ved hånden kan man gå rundt i kirkerummet og se nærmere på kirkens mange detaljer.”
Kilde: Menighedsrådenes Blad 09/2014.

VIRTUEL GUIDET RUNDTUR
Detaljer kan opleves på en guidet rundtur som kan tilgås her fra Budolfi kirkes hjemmeside (klik her).

Streetview fotos og Virtueltur: Bent Frost - www.mindstore.dk; andre billeder: Niels Clemmensen, Aalborg Stift.
GOD FORNØJELSE!


Ny billeder af Budolfi Kirke og Klosterkirken på Aalborg Stifts hjemmeside

 
 

Budolfi kirke er stiftets hovedkirke og har været det siden 1554. Den indeholder som forventet en rigdom af inventar, der både fortæller om kirken som domkirke og om Aalborg by.

Hele dette omfattende inventar kan man nu gå på opdagelse i i den beskrivelse, der netop er offentliggjort på Stiftets hjemmeside.

Find beskrivelsen af Budolfi kirke her.
Det er Niels Clemmensen, der har lavet både tekst og billeder.

Beskrivelsen består af næsten 450 billeder.

Teksten bygger i vid udstrækning på Jørgen Orlien og Viggo Petersens bog »Domkirken i Aalborg Budolfi kirke — fra begyndelsen til i dag«, som Budolfi sogns menighedsråd udgav i 2010. Bogen og beskrivelsen på sitet kan supplere hinanden.

Bogen kan købes hos kirketjenerne i Budolfi Kirke og på kordegnekontoret for 100 kr.