Hvor intet andet er bemærket: Fri entré.

Modtag musiknyhedsbreve pr. mail ved tilmelding her

PALMESØNDAG DEN 14. APRIL KL. 16.30
Passionskoncert

Aalborg Domkirkes Kantori
Jørgen Ellekilde, orgel, Margrethe T. Østergaard, dirigent
Kor- og orgelværker af bl.a. Allegri, Poulenc, Lange-Müller og Dupré
Fri entré.

Programmet er bredt sammensat, med klassikere som ”Meserere Mei” af Grigorio Allegri, ”Sicut Servus” af G. B. da Palestrina og orgelmusik af J. S. Bach, men også med nyere passionsmusik af bl.a. Poulenc og Dupré. ”Meserere mei” er komponeret i 1638 til det Sixtinske Kapel, hvor den blev sunget i den hellige uge. Messen var så højt skattet, at den ikke måtte opføres andre steder, og noderne var låst inde, når de ikke var i brug. Koncerten afsluttes af Lange-Müllers smukt klingende tre psalmer, hvor vi får glæde af kirkens nye kororgel af Anders Havgaard Rasmussen i samspil med kantoriet.

Orgelkoncert ved domorganist ved Budolfi kirke Jørgen Ellekilde

Onsdag den 12. juni kl. 19.30

Program:

Alfred Hollins: Koncertouverture i c-mol.
C. P. E. Bach: Sonate i a-mol.
Olivier Messiaen : Dieu parmi nous.
Maurice Durufle: Præludium, adagio og koralvariationer
over « Kom sandheds ånd » opus 4

Til denne koncert kan man høre Alfred Hollins koncertouverture i c-mol. Han var en blind engelsk organist og komponist, og fra en tid hvor organisterne i byernes townhalls spillede meget blandede programmer med alt fra orgelrepertoire, orkestermusik til populærmusik. Det høres tydeligt i dette værk, som både rummer en alvor og en lethed med et strejf af populærmusik. På kirkens nye kororgel kan man høre en sonate fra C. P. E. Bach, som er fra overgangstiden mellem barokken og wienerklassikken. Så følger satser Dieu parmi nous (Gud med os) fra Oliver Messiaens storværk La Nativite. Koncerten afsluttes med Maurice Durufle’s store værk Præludium, adagio og koralvariationer. Det er skrevet over salmen Kom sandheds ånd. Fri éntre.