Modtag musiknyhedsbreve pr. mail ved tilmelding her

11. marts, onsdag kl. 19.30 i Budolfi Kirke
Når Jazz møder det klassiske

Klassisk tenor og jazz saxofonist Håkon Kornstad og stjernetrompetist Ole Edvard Antonsen fører sammen med Prinsens Musikkorps publikum igennem en spændende koncert.

Ole Edvard Antonsen (f. 1962) er en af verdens bedste trompetsolister og en af Norges absolut største internationale stjerner.

Han har optrådt som solist på de største musikscener i mere end 40 lande, bl.a. Carnegie Hall NY, Musikverein i Wien, Barbican i London og Sydney Opera House.

Håkon Kornstad er en norsk jazzmusiker og klassisk trænet sanger, kendt fra bands som Wibutee og Kornstad Trio, og som desuden samarbejder med musikerne Ketil Bjørnstad, Anja Garbarek og Live Maria Roggen.

21. marts, lørdag kl. 16.30 i Budolfi Kirke
Lunds Vokalensemble dirigeret af Martin Arpåker

Lunds Vokalensemble er et blandet kor på omkring 30 sangere. Koret arbejder med et meget bredt repertoire som spænder fra renæssancen og til nutiden. De samarbejder jævnligt med nulevende komponister, og der er skrevet meget ny kormusik til dem.
De har været kendetegnet ved den rene, transparente og homogene korklang, hvor deres nuværende dirigent har udviklet deres dynamik.
Entré: 100 kr. Unge under uddannelse gratis.

5. april, søndag kl. 16.30 i Budolfi Kirke
Passionskoncert

Aalborg Domkirkes Kantori, Margrethe T. Østergaard, dirigent, Jørgen Ellekilde, orgel

Koncerten er ment som en optakt til påsken. To større værker af den engelske komponist Benjamin Britten (1913-76) står som koncertens yderpunkter: Rejoice in the Lamb og Festival Te Deum.

Britten var en af det 20. århundredes største komponister og hans betydning for især engelsk musik kan ikke overvurderes. Rejoice in the Lamb er en kantate, også tekstmæssigt et værk i særklasse, en helt usædvanlig poesi af Christopher Smart.

Desuden synges forskellige motetter, komponeret over teksten Ave Verum Corpus, skrevet til Langfredag.
Domorganist Jørgen Ellekild bidrager med soloværker af danske J.P.E. Hartmann og tyske Max Reger.

25. april, lørdag kl. 12.15 i Budolfi Kirke
Orgelmatiné ved Morten Bunk

Morten Bunk (f.1994) begyndte sin musikalske karriere som sanger i Herning Kirkes Drengekor og har spillet orgel siden han var 12 år gammel. Til sommer færdiggør han sin uddannelse som organist og kantor fra Det Jyske Musikkonservatorium, og dagens program er det han skal spille til sommerens kandidateksamen.

27. maj, onsdag kl. 19.30 i Budolfi Kirke
Trompeter og orgel

Koncertoptakt kl. 19.00
Til denne koncert får vi besøg af Aalborg Symfoniorkesters to mest erfarne trompetister Rasmus Eskesen og Lars Ole Schmidt. De bliver akkompagneret af domorganist Jørgen Ellekilde.