Modtag musiknyhedsbreve pr. mail ved tilmelding her

SOMMERKONCERTER I BUDOLFI KIRKE

På grund af Covid 19, og krav om større afstand imellem besøgende, er der et aktuelt  maksimalt antal på 130 koncertgæster.
Vi forhåndsreserverer dog ikke pladser af den grund. Vil man være sikker på en god plads, kommer man blot i god tid forud for koncerten. Menighedsrådet opretholder ligeledes den gratis adgang til alle sommerkoncerter. Dørene er åbne! Velkommen!
Ændringer kan dog forekomme i denne tid, så vi opdaterer løbende på vores hjemmeside og på facebook.

Åbningskoncerten spilles af Christoph Schoener, som er en af sin generations førende organister. I 1998 blev han udnævnt til kirkemusikdirektør ved Sct. Michaelis Kirken i Hamborg – byens hovedkirke. Som organist har han indspillet talrige CD-indspilninger og givet koncerter mange steder i Europa, Israel, USA og Sydafrika. Han har undervist på konservatorierne i Freiburg, Heidelberg, Düsseldort og Leipzig. I 2018 blev han udnævnt til æresprofessor ved konservatoriet i Hamborg.

ÅBNINGSKONCERT

Onsdag den 15. juli kl. 19.30

Christoph Schoener, Tyskland

Lørdag den 18. juli kl. 12.15

Jakob Lorentzen, Danmark.

Onsdag den 22. juli kl. 19.30

Louise Boll, Danmark

Lørdag den 25. juli kl. 12.15

Camilla Button, sopran, Danmark

Jørgen Ellekilde, orgel

Onsdag den 29. juli kl. 19.30

Lars Sømod, Danmark

Lørdag den 1. august kl. 12.15

Maurice Clerc, Frankrig

Onsdag den 5. august kl. 19.30

Johannes Skoog, Sverige

Lørdag den 8. august kl. 12.15

Vibeke Vanggaard, Danmark

AFSLUTNINGSKONCERT

Onsdag den 12. august kl. 19.30

Skuespiller Lærke Schjærff Engelbrecht, oplæsning. Jørgen Ellekilde, orgel, Danmark.

Der er koncertoptakt kl. 19.00, hvor Jørgen Ellekilde fortæller om programmet.

Afslutningskoncerten byder på dansk guldaldermusik med J. P. E. Hartmanns sonate i g-mol, som er et af hovedværkerne i dansk orgellitteratur.

Næste stykke er Iain Farringtons ”Animal Parade”, som er en slags ”Dyrenes karneval” i det 21. århundredes tonesprog – dog med et betydeligt glimt i øjet. Før hver sats oplæses et digt, som sætter stemningen til den efterfølgende musik.

Koncerten slutter med musik af Louis Vierne, som er en af Frankrigs betydeligste komponister, og som i år fejre 150 år fødselsdag.