Domorganist Jørgen Ellekilde

Budolfi Sogns Menighedsråd har udnævnt Jørgen Ellekilde til ny domorganist i Aalborg Domkirke / Budolfi kirke.

Jørgen Ellekilde er 39 år, og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Jørgen Ellekildes vej til orglet har ikke været den helt lige vej: Uddannet pianist, repetitør for Den Fynske Opera, vikarpositioner ved blandt andet Odens Domkirke og Sct. Mortens kirke i Randers. Kandidatgrad i 2017 fra Det Jyske Musikkonservatorium og nuværende stilling i Elsted kirke.

Jørgen Ellekilde spiller fremragende og har en visionær og moderne tilgang til sit virke, der gennem århundreder har rod i en traditionsrig og ærefuld position. Desto fornemmere er det at føre denne opgave videre i det 2100 århundrede.

Der er derfor god grund til at byde Jørgen Ellekilde hjerteligt velkommen til Aalborg, når han tiltræder sit embede ved Budolfi kirke og Klosterkirken pr. 1. marts 2019.