STUDENTERPRÆSTERNE I AALBORG

Se mere om studenterpræsterne og deres aktiviteter på www.praesten.aau.dk  eller Facebook.com/studenterpraesterne.

Når du har brug for en samtale....!

En af studenterpræsternes vigtigste opgaver er at stå til rådighed for personlige samtaler. Vi har tavshedspligt og fører ingen journaler.
Du er altid velkommen til at sende en mail på praesten@adm.aau.dk eller ringe til os for en aftale.
Facebook: Facebook.com/Studenterpræsterne i Aalborg.

Træffes vi ikke på kontoret, er du velkommen til at ringe til vores mobil - også på 'skæve' tidspunkter. 


KONTAKT STUDENTERPRÆSTERNE

AALBORG UNIVERSITET
Fibigerstræde 15, lokale 2.233, 9220 Aalborg Øst, tlf. 99 40 90 96
Mandag - fredag: Bedst efter forudgående aftale
 
STUDENTERHUSET
Gl. Torv 10, lokale 220, 9000 Aalborg, tlf. 99 40 90 96
Mandag - fredag: Bedst efter forudgående aftale

Er vi ikke på kontoret, kan du ringe til os på mobil 40 34 90 96 (Christen) 24 98 46 70 (Nanna) eller sende en mail: praesten@adm.aau.dk.

 


Koncert med Nils-Henrik Asheim
Lørdag den 26. oktober 19:00 i BUDOLFI KIRKE

Der venter en helt særlig oplevelse, når den norske orgelkunstner og komponist Nils-Henrik Asheim gæster Budolfi Kirke. Han har udviklet sin helt egen form for solo-improvisation for orgel, hvori han forener strukturer og visioner fra klassisk komposition med uforudsigeligheden og frodigheden i den improviserede musik. Han er blevet belønnet med et stort antal priser for sit arbejde, bl.a. Nordisk Råds Musikpris i 2018. Publikum har tidligere skildret hans musik således: ”Der er noget ekstremt spontant og friskt over Asheims improvisationer, som kaster lys op mod taget, og henter mørke op fra afgrunden”. 
Der er gratis adgang. 
Arrangører: Danish Vayshias, Studenterpræsterne Aalborg og Budolfi kirke

 Må der være grænser? - Europa, hvad nu? Med Lykke Friis
Onsdag den 30. oktober kl. 19:00 i STUDENTERHUSET

Det er her i efteråret 30 år siden, at Berlinmuren faldt, og grænsedragningerne i Europa blev helt anderledes. Og hvad nu? Europa har travlt med at håndtere interne udfordringer, som økonomi, flygtninge og Brexit. Det hele kompliceres af, at de fleste lande har mere end rigeligt at gøre med deres indenrigspolitiske situation. Tyskland vil også i stigende grad skulle vende blikket indad. I foredraget giver Lykke Friis et aktuelt ”helikopter-blik” på EU’s mange udfordringer og stiller skarpt på de mest afgørende aktører. Lykke Friis er udenrigskorrespondent i Berlin for Berlingske Tidende. Hun var klima- og energiminister 2009-2011. I to perioder fra 2006 til 2018, afbrudt af ministerperioden, var hun prorektor på Københavns Universitet.
Sted: Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang.


Grænser for vækst?
Med klimaforsker Sebastan H. Mernild 
Onsdag den 6. november kl. 19:00 i STUDENTERHUSET

Et foredrag om årsagerne til klimaproblemerne og effekterne heraf. Hvor er vi i dag? Hvad kan vi gøre for at mindske skaderne fra et ændret klima? Hvad er konsekvenserne af den globale opvarmning – nu og i fremtiden? Sebastian Mernild er professor i klimaforandringer og direktør for Nansen Centret i Bergen, Norge. Centret er i dag et af Nordeuropas mest anerkendte centre inden for klimaforskning. Sebastian Mernild er som fremtrædende international klimaforsker og hovedforfatter på FNs klima-panels store klimarapport den dansker, som stærkere end nogen anden har bidraget til at sætte klimaet på den globale dagorden. Han har modtaget DRs store formidlingspris, Rosenkjærprisen, i 2018, og har over de seneste 15-20 år formidlet sin viden om klimaprocesser og –forandringer i såvel videnskabelige tidsskrifter som foredrag og i aviser, radio og TV. 
Sted: Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang. 

 


FILOSOFISKE SALONER
Filosofiske Saloner holdt sit indtog i Aalborg i foråret 2019 – og har haft en forrygende start. Succesen fortsætter i efteråret med endnu en omgang samtalesaloner med inspiration fra 1920’ernes salonsamtaler i Paris. Vi byder på spændende og hyggelige aftener sammen med mennesker, du ikke (nødvendigvis) kender, og hvor der er højt til loftet og plads til de store tanker. Med samtalesalonerne tilbyder vi et rum for intensive og eksistentielle samtaler om livet, med interessante foredragsholdere, der kommer og sætter samtalerne i gang. 
Det foregår i helt særlige og inspirerende rammer, nemlig 1. sal på Café Frederiksberg, Hadsundvej 1B, der er som skabt til samtalesaloner. 
Billetten inkluderer hver gang drikkevarer, tapas - og røde velourgardiner. 
Datoerne for samtalesalonerne er: 
Torsdage: den 10. oktober, 24. oktober, 7 november, 21. november - kl. 19:30, dørene åbnes kl. 19:00

Se mere og køb billetter på Facebook: Filosofiske Saloner i Aalborg 
 NINE LESSONS AND CAROLS
Wednesday, 11 December at 19:00 (7:00 p.m.) 

Have a break from studies and exams, meet your fellow students and enjoy this beautiful, traditional event in Budolfi Cathedral where music, songs and readings related to Christmas interchange. 
Among the contributors will be the rectors from AAU and UCN together with international and Danish students, organists and choir from Budolfi Cathedral, as well as the university chaplains. 
After the service, there will be free snacks, soft drinks and ”gløgg and æbleskiver” in the Student House. 
Place: Budolfi Cathedral (next to the Student House) and Studenterhuset, Gl. Tov 10. Admission is free.