STUDENTERPRÆSTERNE I AALBORG

Se mere om studenterpræsterne og deres aktiviteter på www.praesten.aau.dk  eller Facebook.com/studenterpraesterne.

Når du har brug for en samtale....!

En af studenterpræsternes vigtigste opgaver er at stå til rådighed for personlige samtaler. Vi har tavshedspligt og fører ingen journaler.
Du er altid velkommen til at sende en mail på praesten@adm.aau.dk eller ringe til os for en aftale.
Facebook: Facebook.com/Studenterpræsterne i Aalborg.

Træffes vi ikke på kontoret, er du velkommen til at ringe til vores mobil - også på 'skæve' tidspunkter. 


KONTAKT STUDENTERPRÆSTERNE

AALBORG UNIVERSITET
Fibigerstræde 15, lokale 2.233, 9220 Aalborg Øst, tlf. 99 40 90 96
Mandag - fredag: Bedst efter forudgående aftale
 
STUDENTERHUSET
Gl. Torv 10, lokale 220, 9000 Aalborg, tlf. 99 40 90 96
Mandag - fredag: Bedst efter forudgående aftale

Er vi ikke på kontoret, kan du ringe til os på mobil 40 34 90 96 (Christen) 24 98 46 70 (Nanna) eller sende en mail: praesten@adm.aau.dk.


ACADEMIA – 3 aftener om ansvar

Studenterpræsterne Aalborg og Budolfi sogn indbyder til 3 aftener, hvor vi sætter fokus på ansvar: Hvem gælder ansvaret? Gælder det først og fremmest mig/os selv? Eller gælder det også eller måske primært de andre – og hvem er de andre i givet fald? Kan ansvar deles? Gælder ansvar kun over for ’nogen’ – eller har vi også ansvar for ’noget’: verden omkring os, naturen, klimaet? Er ansvar personligt, socialt, politisk, lokalt, globalt? Hvad er ansvaret i forhold til klimakrise, finanskrise, flygtninge, menneskerettigheder, social ulighed? Hvem har ansvaret, hvornår gælder det og hvordan tages det alvorligt? Hvad er ansvar svar på?

Ansvar for os selv og hinanden – ’Lægen flytter ind’ - Charlotte Bøving, TV-læge
Onsdag den 13/2 kl. 19.00

Med Charlotte Bøving, praktiserende læge og en populær formidler i flere Tv-programmer - senest Lægen flytter ind og Din psykopat!
En psykopatisk far og en opvækst præget heraf har sat sig sine spor og givet Charlotte Bøving en livsballast på godt og ondt. Hvad har vi selv ansvar for, når det gælder relationer? Og hvornår har vi ikke et ansvar længere?
Sted: Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang

Ansvar – Den Grønne Studenterbevægelse – Frederik Roland Sandby og Ariel Storm
Onsdag den 6/3 kl. 19.00

’Den Grønne Studenterbevægelse’ er et initiativ startet af studerende fra forskellige videregående uddannelsesinstitutioner i foråret 2018. De er, som en reaktion på den økologiske krise, gået sammen om at skabe en ny, bred bevægelse, der vil kæmpe for vores og de fremtidige generationers eksistensgrundlag. De engagerer og samler unge om klimakampen og ønsker at give dem en stærkere stemme i den politiske debat. Kom og mød to af bevægelsens initiativtagere og ildsjæle.
Sted: Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang

Ansvar for fremtiden - smelter den mellem hænderne på os? - Sebastian H. Mernild
Torsdag den 21/3 kl. 19.00 NB! BEMÆRK DATO!

Et foredrag om årsagerne til klimaproblemet og effekterne heraf. Hvor er vi i dag? Hvad kan vi gøre for at mindske skaderne fra et ændret klima? Hvad er konsekvenserne af den globale opvarmning – nu og i fremtiden?
Sebastian Mernild er professor i klimaforandringer og direktør for Nansen Centeret i Bergen, Norge. Sebastian H. Mernild er som fremtrædende international klimaforsker og hovedforfatter på FNs klimapanels store klima-rapport forud for COP24 den dansker, som stærkere end nogen anden har bidraget til at sætte klimaet på den globale dagsorden. Han er modtager af DR´s store formidlingspris, Rosenkjærprisen 2018.
Sted: Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgangBefore Easter! Join the Greyfriars – 3 meters below ground-level!
Tuesday, April 16th at 19.00 – in English

Beneath the pedestrian street Algade you’ll find the remains of the old greyfriar monastery, now a museum. Experience a short ceremony with music and readings inspired by the old friars in the remains of the old church and the curator from the museum telling about the monastery and the life of the old monks. Please meet in Algade at the escalator to the museum outside the department store ‘Salling’ at 18.45.
Admission free.
Organizers: The University Chaplains and the Museum of Aalborg