JUNIOR & SPIREKOR – nye sangere er velkomne
Læs her…

Der har været planlagt en koncert lørdag den 2. marts kl. 16.30 med Ensemble Orion, som har været annonceret i Aalborg Kirkernes fælles koncertfolder. Ensemblet har desværre været nødt til at aflyse koncerten.

Dørene åbner 30 minutter før koncerterne starter. Der er gratis adgang til alle de omtalte koncerter.

FREDAG DEN 15. MARTS KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
Prinsens Musikkorps i samspil med en af verdens førende trompetister – The Colours of Brass

Hvor mange nuancer rummer et messingorkester? Flere end man måske lige skulle tro! Det kan du opleve med egne ører ved koncerten, hvor musikkorpset får selskab af den fantastiske trompetist Matthias Höfs.
Matthias Höfs er en af verdens førende trompetister. Han har været leder af German Brass, der er et af verdens bedste Brass-ensembler, ligesom han har været solist med et utal af orkestre. Ved koncerten vil han sammen med orkestret vise hele farvespektret, der er at finde i messinginstrumenternes klang og alsidighed.

Orkestret kommer langt omkring til denne koncert – på programmet er både en række klassiske værker som Mozarts ouverture til Tryllefløjten, Bachs Air og Händels Music for the Royal Fireworks – men der vil også snige sig nogle overraskelser ind i koncerten.
Prinsens Musikkorps
Matthias Höffs, trompet

SØNDAG DEN 24. MARTS KL. 16.30
BUDOLFI KIRKE
Passionskoncert med Ensemble Passio som består af nogen af Europas fineste instrumentalister

Ensemble Passio opfører Dieterich Buxtehudes Membra Jesu Nostri
Buxtehudes Membra Jesu Nostri er et af de første lutheranske oratorier, og består af syv meditationer over Kristi legeme på korset.
Værket fremføres af ensemble Passio som trækker på mange af Europas fineste instrumentalister og sangere og leverer præstationer af “enestående musikalsk og dramatisk vitalitet” (Michael White, The Telegraph, London). Ved at blande de fineste ensemblefærdigheder med solisters lidenskab og nuancer er deres musikfremstilling baseret på den bedste forståelse af historisk nøjagtige fremførelsestraditioner. Hertil tilføjer den moderne virtuositet og masser af spontanitet, og resultaterne taler for sig selv!

James Sherlock, grundlægger og direktør for Ensemble Passio, er regelmæssig gæstedirigent med kor som Tenebrae, Voces 8, BBC Singers, Ars Nova og Danmarks Radios Vokalensemble og orkestre med speciale i repertoire fra barokken og frem til i dag. Hans formative år blev brugt som organist i grupper som Orchestra of the Age of Enlightenment og The Monteverdi Choir, samt London Symphony og Philharmonic orkestre. Han arbejdede også tæt sammen med mange af nutidens dygtigste sangere til koncerter og på operascenen.

ONSDAG DEN 17. APRIL KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
En koncert i kærlighedens tegn– festlig bryllupsmusik og salmer

Koncerten består af klassikere indenfor bryllupsmusikken, af flotte og mindre kendte stykker samt af overraskende stykker. I programnoterne følger en historie til hvert stykke.
Der er også kendte og mindre kendte bryllupssalmer på programmet, som Hanne Dahl vil fortælle om.
Koncerten kan bruges som inspiration, hvis man står overfor et bryllup, men den kan også nydes, hvis man bare ønsker at høre festlig og god musik.
Der er indlagt en pause, hvor der vil være et lille glas og mulighed for en snak om musikken og salmerne.

Hanne Dahl, fortæller
Signe Buch Ladehoff, orgel
Jørgen Ellekilde, orgel

ONSDAG DEN 24. APRIL KL. 19.30
Prædebut med organist Tobias Dahl Osenbrüg

Tobias (f. 1993) er orgelsolist, komponist og folkemusiker. Til dagligt er han organist og korleder i Trinitatis Kirke i Fredericia. I foråret afslutter han solistklassen fra Syddansk Musikkonservatorium, som er en 2-årig overbygning på kandidaten i orgel. Til denne koncert kan man høre det program han skal spille til sin debutkoncert.
Foruden at være orgelsolist er Tobias aktiv på bl.a. den danske folkemusik scene i duoen Ravdal, men også som komponist både for orgel, kor og ensembler. Tobias’ musik rummer den klassiske musiks form, folkemusikkens melodik og jazzens harmonik med et mildt modernistisk touch.
Den særprægede blanding af virtuost orgelspil, komposition, folkemusik og stærk formidling gør Tobias til en unik organist på den danske scene.
Ved koncerten vil der blive spillet musik af J. S. Bach, Peter Møller, Tobias Dahl Osenbrüg og dansk folkemusik.

ONSDAG DEN 15. MAJ KL 19.30
Forårskoncert med Budolfi Kirkers Kantori og Signe Buch Ladehoff

Denne koncert bliver den første, hvor vores nye organist og kantor Signe Buch Ladehoff dirigerer Budolfi Kirkes Kantori. Indholdet var ikke fastlagt ved redaktionens afslutning, da Signe ikke var tiltrådt på det tidspunkt, men hun har lovet at planlægge en spændende, varieret og festlig koncert.

Nyhedsbrev vedr. koncerter – tilmeld dig her

* Skal udfyldes