Er du interesseret i at synge med i Schola Botholphi?

Læs i Budolfi- sogneblad side 8-9.

Hvor og hvor ofte øver koret?
Ca. hver anden onsdag kl. 19 til 21 i Budolfi Kirkes krypt.

Hvad skal man kunne for at blive optaget i koret?
Der vil være en afslappet optagelsesprøve for at sikre, at der er en god sangstemme. Nodekendskab er en fordel men ikke et krav. Interesse for at fordybe sig i detaljer i det gregorianske materiale fordres.

Hvornår skal koret optræde næste gang?
Onsdag den 17. august kl. 16 i Klosterkirken, hvor koret synger messen til Maria Himmelfart.
Nærmere information fås ved henvendelse til: Domkantor Michael Hvas Thomsen, Tlf.: 40 97 87 48, e-mail: mith@km.dk


SOMMERKONCERTER 2022 – programmet kan downloades her…
Traditionen med sommerkoncerter i Budolfi Kirke, til glæde for såvel fastboende som turister, går langt tilbage i tiden. I dette årtusinde har der oftest været tale om koncertrækker med 5 aftenkoncerter på onsdage og 5 middagskoncerter på lørdage.
Domkirkens skønhed, gunstige akustik og fremragende orgler danner tilsammen den ideelle ramme om disse koncerter. Det vil man atter kunne forvisse sig om i 2023, men i år, hvor Budolfi Kirke er midlertidigt lukket pga. restaureringsarbejder, drager vi nytte af, at domsognet råder over endnu et herligt kirkerum: Klosterkirken.
KLOSTERKIRKEN I SPIL
Med indgang fra C. W. Obels Plads, tværs over Klostergården, op ad hovedtrappen og straks til venstre ad den lange gang, når man frem til et af Aalborgs mindste og mest charmerende kirkerum, fyldt med friske farver og moderne kirkekunst.
Her vil man 5 gange i perioden 20. juli til 17. august kunne opleve vidt forskellige koncerter, alle tilpasset rummets lidenhed og intime stemning. Koncerterne finder sted på onsdage og begynder kl. 16.00. Varigheden er ca. 45 minutter, og der er fri adgang.


SOMMERKONCERT I KLOSTERKIRKEN ONSDAG DEN 20. JULI KL. 16.00. Fri entré.
Steffen Bruun, bas
Erling A. Thomsen, orgel
STEFFEN BRUUN er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt ved Operaakademiet i Sydney i 2005. Samme år debuterede han på Den Fynske Opera som Kejseren i Stravinskijs Nattergalen – og har siden da varetaget adskillige af operalitteraturens baspartier, både herhjemme og i udlandet.
Derudover er han en skattet oratoriesolist og kan jævnligt høres i de store oratorier af bl.a. Bach, Haydn, Mozart og Händel. Udover sin solofreelancekarriere er Steffen Bruun fast ankermand i DR VokalEnsemblet, en del af operaensemblet Home Opera, og han har desuden tilknytning til blandt andre Theatre of Voices og Göteborg Baroque.
Ved koncerten i den lille Klosterkirke er det dog stor musik i små formater, der er på programmet: Elskede sange af Carl Nielsen, gammelrussiske sange af Finn Viderø, bibelske sange af Antonin Dvořák samt værker af 200-års jubilaren César Franck.
ERLING A. THOMSEN er tidligere domorganist ved Budolfi Kirke.


SOMMERKONCERT I KLOSTERKIRKEN ONSDAG DEN 27. JULI KL. 16.00. Fri entré.
Nordjysk VokalEnsemble
Dirigent: Kristian Melchior Echwald
NORDISK VELLYD er overskriften, når Nordjysk VokalEnsemble under ledelse af Kristian Melchior Echwald synger sommerkoncert i Klosterkirken. På programmet er blandt andet nogle af de nye sange fra seneste udgave af Højskolesangbogen, udsat for blandet kor, eksempelvis Stine Pilgaards ”Fortabt er jeg stadig” med melodi af Katrine Muff Enevoldsen og korarrangement af Jens Mathiasen. Programmet byder også på kendt og elsket nordisk korlyrik, herunder Peter Erasmus Lange-Müllers korklassiker ”Tre Madonnasange” til tekster af Thor Lange, og endvidere musik af Svend Simon Schulz, Wilhelm Peterson-Berger og Wilhelm Stenhammer.
Nordjysk VokalEnsemble blev dannet i 2015 og består blandt andet af organister, kirkesangere og musiklærere, alle med en passion for kormusik. Koret øver i Lindholm Kirke.
KRISTIAN MELCHIOR ECHWALD er organist og kantor ved Sct. Mortens Kirke i Randers, hvor han har ansvaret for Sct. Mortens Vokalensemble. Han er desuden cand.mag. i musik og filosofi.


SOMMERKONCERT I KLOSTERKIRKEN ONSDAG DEN 3. AUGUST KL. 16.00. Fri entré.
Philippa Cold, sopran
Margrethe T. Østergaard, orgel
PHILIPPA COLD er en ung og talentfuld dansk sopran. Hun er uddannet i Odense, Stockholm og København og udvikler fortsat sit repertoire hos den danske internationale Wagner-sopran Eva Johansson. I 2020 vandt Philippa 3.pris i Lauritz Melchior International Singing Competition, en fornem præstation, idet de øvrige deltagere kom fra flere kontinenter. I sæsonen 21/22 har hun sunget Alice i Verdis operaen Falstaff og Fiordigili i Cosi fan tutte af Mozart, for blot at nævne de seneste partier.
I Klosterkirken synger hun arier af Richard Wagner: Elsas drøm fra Lohengrin og Evas arie, ”Dich, teure Halle,” fra Tannhäuser. Endvidere synger Philippa Rusalkas sang til månen af Dvořák, fra Rusalka, samt to arier af 200-års jubilaren César Franck, født i 1822.
Hun akkompagneres af MARGRETHE T. ØSTERGAARD, tidligere organist og kantor i Budolfi Kirke og Klosterkirken. Hun bidrager med orgelmusik af de franske komponister Gabriel Pierné og César Franck.


SOMMERKONCERT I KLOSTERKIRKEN DEN 10. AUGUST KL. 16.00. Fri entré.
Kiki Brandt, sopran
Rikke Petersen, fløjte
Finn Elias Svit, guitar
RUNDT OM CARL NIELSEN. Et program der i ord og toner tager lytteren med på en underholdende, emotionel og oplysende rejse ind i Carl Nielsens musik og med på hans oplevelser på lives vej – ikke mindst kærlighedens veje.
KIKI BRANDT er uddannet fra Carl Nielsen Academy of Music. Hun har sunget opera, operette og musical for blandt andre Den Jyske Opera, Østre Gasværk og Odense Teater. “Kiki Brandt er en markant sopran, der viste sin stemmes muligheder i den smukke ”O mio babbino caro”. Når hun for alvor ruller sig ud, er hun et vidunder af sødme, glød og ganske elementært vokalt overskud.” Jens Henneberg, nordjyske.
RIKKE PETERSEN er uddannet på Det Kongelige Musikkonservatorium i Bruxelles, hvorfra hun opnåede 1. Prix. Rikke Petersen er freelance fløjtenist og optræder ofte som solist blandt andet i kirker.
Rikke Petersen har spillet med blandt andre Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester, med hvem hun også har været solist.
FINN ELIAS SVIT er uddannet fra Det Nordjyske Musikkonservatorium og aktiv som koncertmusiker, workshopgiver og er ofte jurymedlem ved internationale guitarkonkurrencer over det meste af Europa og i USA. Schwarzwalder Bote skriver “Svit viste sig som en betydningsfuld fortolker af Tarregás musik”.


SOMMERKONCERT I KLOSTERKIRKEN ONSDAG DEN 17. AUGUST KL. 16.00. Fri entré.
Schola Botholphi
MISSA ASSUMPTIONE MARIAE – Messe til Maria Himmelfart synges traditionelt den 15. august, men i år kan man læne sig tilbage og lade roen falde på sig, når de gregorianske toner lyder den 17. august i Klosterkirken. Nøgleordene i messen er ”Assumpta est Maria in caelum; gaudet exercitus Angelorum” – Optaget er Maria i Himlen; derfor glæder engleskarerne sig.
Gregoriansk sang opstod med de første kristne menigheder og tog meget naturligt udgangspunkt i den sang, man kendte fra de jødiske gudstjenester. Sangen havde til hovedformål at formidle ordet til hele templet, for i en tid uden nogen former for forstærkning var det meget nemmere at høre teksten, når den blev sunget. Til at begynde med blev det meste sunget på bare én tone, men med tiden tog forsangerne – de såkaldte cantores – sig større kunstneriske friheder, og den gregorianske sang udviklede sig over århundreder til en smuk kunstart.
Schola Botholphi, stiftet i februar 2022, er Budolfi Kirkes nye gregorianske mandskor, som fordyber sig i den gregorianske sangtradition og specialiserer sig i at læse de gamle notationsformer, hvorved koret tilstræber at komme så tæt på autentisk gregoriansk sang som muligt. Tilhørerne tilbydes en musikalsk rejse til førreformatorisk tid og får mulighed for at opleve, hvordan musikken har lydt i kirker og klostre.
For den musikalske ledelse står domkantor MICHAEL HVAS THOMSEN.

 

Nyhedsbrev vedr. koncerter – tilmeld dig her

* Skal udfyldes