JUNIOR & SPIREKOR – nye sangere er velkomne
Læs her…

Er du interesseret i at synge med i Schola Botholphi?

Hvor og hvor ofte øver koret?
Ca. hver anden onsdag kl. 19 til 21 i Budolfi Kirkes krypt.

Hvad skal man kunne for at blive optaget i koret?
Der vil være en afslappet optagelsesprøve for at sikre, at der er en god sangstemme. Nodekendskab er en fordel men ikke et krav. Interesse for at fordybe sig i detaljer i det gregorianske materiale fordres.

Nærmere information fås ved henvendelse til: Domkantor Michael Hvas Thomsen, Tlf.: 40 97 87 48, e-mail: mith@km.dk

ONSDAG DEN 4. OKTOBER KL. 19.30

Teitur & Aarhus Jazz Orchestra – Songs from a Social Distance

Teitur er en dybt original personlighed på den nordiske musikscene. Han har gennem de sidste 17 år skrevet og udgivet en række meget roste værker og albums. Han har vundet flere Danish Music Awards, bl.a. som Årets Danske Sanger, og han har spillet koncerter i hele verden.
Ved koncerten kan du opleve Teitur sammen med det prisvindende og anmelderroste Aarhus Jazz Orchestra – når de sammen opfører den nykomponerede sangcyklus Songs From A Social Distance.
Songs From A Social Distance består af en række nye sange skrevet af Teitur med inspiration fra brevudvekslinger, og oplevelser omkring et posthus, som fandt sted under corona-nedlukningen i 2020, og er et musikalsk vidnesbyrd om en tid med præg af sociale bobler og distance.
Koncerten er arrangeret i samarbejde med studenterpræsterne.
Entré: 100 kr. Billetter købes via Billetto.dk

SØNDAG DEN 15. OKTOBER KL. 11.30
Lübeck drengekor

​Lübecker Knabenkantorie består at mellem 40-50 drenge i alderen 8-20 år. Det er et meget dygtigt drengekor som turnerer flittigt. I år går deres turne til Norge, dog med et kort ophold i Aalborg. Drengekoret medvirker til dagens højmesse og kl. cirka 11.30-12.00 giver de en kort koncert.

Lübeck Drengekor blev officielt grundlagt i 1947, men allerede tidligt i det 17. århundrede er der kilder der fortæller om drengekor ved St. Marien Kirchen.
Koret består i dag af omkring 50 drenge, som er mellem 8 – 20 år. Der ligger en omfattende skoling af drengene bag de præstationer vi skal høre i Budolfi. De startet typisk deres indledende musikalske læring allerede i 4-årsalderen, hvorefter den egentlige kortræning begynder når de som 6-årige starter i koret Unge 1. Derefter rykker de op i koret Unge 2 og til sidst aspirantkoret, som er målrettet at kunne bestå optagelsesprøven til selve Lübeck Drengekor. Træningen er nødt til at være særdeles målrettet, fordi man kun har få år inden drengenes stemmer går i overgang og de ikke længere kan synge sopran.

Lübecker Knabenkantorie
Martin Meyer, dirigent

Foto: © MSL/Olaf Malzahn

SØNDAG DEN 5. NOVEMBER KL. 16.30
Allehelgenskoncert med Gabriels Faurés Requiem

Traditionen tro synger Budolfi Kirkes Kantori en koncert første søndag i november på allehelgensdag. I år kan man høre verdens nok mest berømte og elskede Requiem – Faurés Requiem, hvor den meget berømte sopran solo ”Pie Jesu” indgår. Som indledning kan man høre Cesar Francks orgelkoral i a-mol – et af de sidste værker som han komponerede inden sin død.
Budolfi Kirkes Kantori
Michael Hvas Thomsen, dirigent
Jørgen Ellekilde, orgel

ONSDAG DEN 15. NOVEMBER KL. 19.30
KLOSTERKIRKEN
26. Aalborg Guitar Festival & Competition

Aalborg Guitar Festival og konkurrence er en stor og væsentlig begivenhed blandt guitarfestivaler. Den afholdes hver år, og byder på et stort udvalg af spændende koncerter. I år kan man høre to italienske guitarister i Klosterkirken.
Giovanni Grano, guitar, Italien
Seis Cuerdas Dos, guitar, Italien

Entre: 100 kr. + gebyr i forsalg
Entré: 150 kr. ved indgangen.
Gratis adgang for unge under 16 år og studerende
Billetsalg og info: www.aalborgguitarfestival.com

FREDAG DEN 24. NOVEMBER KL. 17.00
FOLKEKIRKENS HUS

Fortællekoncert med Budolfi Spire-og Juniorkor.
Verden i farver

Vi gentager succesen fra sidste års udsolgte fortællekoncert. I år er temaet for koncerten Verden i farver, og her kommer publikum langt omkring i den musikalske og eventyrlige farvepalet. Via farverne dannes der forskellige stemninger i både sange og fortællinger. Korene vil synge både lyse og mørke sange og klange, og publikum kommer til at høre kendte, så vel som nye sange og fortællinger i spændende og smukke arrangementer.
Koncerten er for både børn og voksne. Fri entré.
Budolfi Spirekor og Juniorkor
Hanne Dahl, fortæller
Mie Færch, klaver
Anna Vestergaard, dirigent

ONSDAG DEN 29. NOVEMBER KL. 19.30
FOLKEKIRKENS HUS OG BUDOLFI KIRKE

Koncertforedrag om Max Reger – 150-års jubilæum.
Koncerten er sidste del af serien “En brydningstid – begyndelse af det 19.århundrede “

”Jeg betragter ham som et geni” har komponisten Arnold Schönberg udtalt om Max Reger og mange anser ham for en af de betydeligst orgelkomponister siden Bach. Han komponerede musik i de fleste genrer på nær opera og symfonier, men særligt hans værker for orgel er kendte.
I sin samtid var Reger en af Tysklands mest succesfulde komponister, og han var konstant på turnéer samtidigt med, at han var en uhyre produktiv komponist med mere end 1000 værker. Udover at være en levemand, var han et meget spirituelt menneske og det mærkes i hans musik.
Aftenen starter i Folkekirkens Hus med et foredrag om Reger. Efter en pause går vi over i Budolfi Kirke, hvor Reger’s store koralfantasi og fuga ”Wachet auf, ruft uns die Stimme” er på programmet sammen med J. S. Bachs Passacaglia i c-mol.

Jørgen Ellekilde, orgel og foredrag

Nyhedsbrev vedr. koncerter – tilmeld dig her

* Skal udfyldes