Fra weekenden 22. maj vil domkirkens klokkespil igen klinge over byen. Klokkespillets magnethamrer har været gennem en mindre renovering, som nu er afsluttet. Der er monteret en magnethammer på hver klokke, og det er dem som afspiller melodierne i løbet af dagen. Nu er de igen klar til at spille i mange år frem.

SOMMERKONCERTER
Sommerkoncerterne i år består af traditionelle orgelkoncerter onsdag aften kl. 19.30, mens koncerterne om lørdagen har en særlig vinkel. Vi starter med to organister, orgel og sang, orgel og saxofon og endeligt en orgelkoncert med filmmusik.
Med dette års program ønsker jeg at vise orglets store brede i forhold til repertoire – fra traditionelle orgelkompositioner, over transskriptioner af klassikere fra orkesterlitteraturen til filmmusik. Samtidigt viser sommerkoncerterne hvor fortræffeligt orglet indgår i forskellige konstellationer.
Hvis man ønsker besked, når der er en koncert i Budolfi Kirke, kan man tilmelde sig kirkens nyhedsbrev i bunden af denne side.

17. JULI, LØRDAG, KL. 12.15

Danser med orglet – musik for 4 hænder og 4 fødder

Vibeke Astner og Anne Kirstine Mathiensen

21. JULI, ONSDAG KL. 19.30

Bach, symfonisk rock og symfonisk romantik

Sven Ingvart Mikkelsen, orgel

24. JULI, LØRDAG, KL. 12.15

Fra Matthisson-Hansen til Langgaard - musik for tenor og orgel fra den danske senromantik

David Danholt, tenor
Jørgen Ellegaard Frederiksen, orgel

28. JULI, ONSDAG, KL. 19.30

Stjerneorganist fra Manhattan i New York

Balint Karosi, orgel

31. JULI, LØRDAG, KL. 12.15

Saxofon & orgel – en spændende og utraditionel duo

Michael Lund, saxofon
Randi Mortensen, orgel

Onsdag den 4. august kl. 19.30
Kammerkoret Camerata
Entré 50 kr. Børn og unge under uddannelse gratis. Billetter købes ved indgangen.

Lørdag den 7. august kl. 12.15
Orgel og opera
Thomas Storm, baryton
Jørgen Ellekilde, orgel
Denne sommerkoncert er arrangeret i samarbejde med Aalborg Operafestival.
Entré 50 kr. Børn og unge under uddannelse gratis. Billetter købes på www.aalborgopera.dk eller ved indgangen.

Onsdag den 11. august kl. 19.30
Koncertintroduktion kl. 19.00 i kirkerummet
En orgelkoncert uden orgelmusik – transskriptioner af orkestermusik
Jørgen Ellekilde, orgel og koncertintroduktion.

Lørdag den 14. august kl. 12.15
Koncert med filmmusik
Tina Christiansen, orgel

Onsdag den 18. august kl. 19.30