JUNIOR & SPIREKOR – nye sangere er velkomne
Læs her…

 

 

 


 

MANDAG D. 17. JUNI KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
Koncert med Islændingekoret
i anledning af 80-års jubilæet for Islands selvstændighed


Islændingekoret, grundlagt af dirigenten Gunnar Sigfússon i 2015, består af omkring 20 passionerede sangere, der alle deler en dybfølt kærlighed til den islandske og nordiske sangtradition. Gennem næsten 10 år har koret arbejdet ihærdigt på at udbrede kendskabet til den islandske kulturarv gennem deres alsidige repertoire af a cappella-musik, der spænder fra klassiske islandske værker til nordisk folkemusik.

Denne koncert både mindes det historiske bånd mellem Island og Danmark og fejrer Islands selvstændighed. Glæd dig til en smuk og rørende aften, hvor vi sammen hylder det islandske kulturelle bidrag til verden.

Islændingekoret
Gunnar Sigfússon, dirigent


 

LØRDAG D. 20. JULI KL. 12.00
KLOSTERKIRKEN
Magnificat – en håndfuld stjernestøv


Til årets første sommerkoncert får vi besøg af den norske sopran Gudrun Sidonie Otto.
Tidligt i sin karriere vandt hun 1. prisen i sangkonkurrencen i Rheinsberg, og har siden sunget både opera bl.a. på Komischer Oper Berlin og Staatsoper Hannover samt koncerter ved mange festivaler – særligt inden for den tidlige musik.
Hun har sunget i Holland, Australien, Sydamerika, Spanien og Hong Kong, og har lige udgivet en meget anmelderrost cd med Mendelssohn sange.

Hun bliver akkompagneret af Andreas Liebig, som er domorganist i Basel. Han har en stor koncertvirksomhed, har lavet flere cd-indspilninger samt underviser på masterclasses i Europa, USA og Asien.
Koncerten byder på en bred vifte af musik fra gregoriansk sang til norske folketoner, og præsenterer komponister som Frescobaldi, Bach, Mozart, Saint-Saëns, Brahms, Fauré og Gubaidulina.

Gudrun Sidonie Otto, sopran
Andreas Liebig, orgel


 

ONSDAG D. 24. JULI KL. 16.00
KLOSTERKIRKEN
It’s your day – Duo orgel og klarinet


”It’s your day” fortæller i form af en musikalsk collage om dagens drømme, vemod og bekymringer, men især om lykkelige øjeblikke og swingende danse, for til sidst, som i en bøn, at takke for en dejlig dag.
Musikken er komponeret af Mikael Børrensen, og karakteren er ekspressiv, melodisk og klangfuld.
Mikael Børresen er uddannet klarinettist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.
Han har været ansat i orkestrer i Danmark, Østrig, Sverige og Tyskland samt finalist i den internationale klarinetkonkurrence „Viotti“ i Vercelli, Italien. Han er også en aktiv komponist med mange kirkemusikalske værker.

Søren Bundgaard er uddannet i musikvidenskab fra Aalborg Universitet og som organist fra Vestervig Kirkemusikskole. Han har en bred og mangefacetteret musikalsk baggrund, rodfæstet i både det rytmiske, klassiske og kirkemusikalske univers.

Mikael Børresen, klarinet
Søren Bundgaard, orgel


 

LØRDAG D. 27. JULI KL. 12.00
BUDOLFI KIRKE
Orgelkoncert med tidligere vinder af Léonie Sonnings Talentpris


David Bendix Nielsen (f. 1993) er uddannet organist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Hochschule für Musik und Theater Hamburg, med debutkoncert fra solistklassen i efteråret 2019.
I 2018 modtog David den prestigefyldte Léonie Sonnings Talentpris og i 2022-23 var David modtageren af legatet ”Den Unge Kunstneriske Elite” af Statens Kunstfond.
I 2022 udkom Davids første album, Bach & Pärt, hos det engelske pladeselskab Orchid Classics.
David er kunstnerisk leder af koncertrækken “Orgeldrømme”, en serie af visuelle forestillinger lanceret i 2021, og støttet af Augustinusfonden, William Demant Fonden og Slots-og Kulturstyrelsen.

Til daglig er David organist ved Skt. Markus Kirke på Frederiksberg, og underviser ved Sjællands Kirkemusikskole. Tidligere har han været organistassistent ved Roskilde Domkirke og Holmens Kirke.
David Bendix Nielsen, orgel


 

ONSDAG D. 31. JULI KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
Fra J. S. Bach til fransk romantisk symfonisk musik


Som indledning kan man høre J. S. Bachs flotte og festlige Præludium i Es-dur, og senere præsenteres musik af bl.a. Claude Debussy og Alexandré Guilmant.
Jørgen Ellekilde er domorganist ved Budolfi Kirke – Aalborg domkirke. Han er uddannet organist fra Det Jyske Musikkonservatorium med debutkoncert i 2019 og pianist fra Det Fynske Musikkonservatorium.
Sideløbende med uddannelsen i Aarhus har han studeret i Hamborg hos kirkemusikdirektør ved Michaelis Kirken, Christoph Schoener.

Jørgen Ellekilde, orgel


 

LØRDAG D. 3. AUGUST KL. 12.00
BUDOLFI KIRKE
Et varieret program med musik fra tre århundreder


Mozart skrev ikke kun sonater, kammermusik og operaer, men også musik for kuriøse instrumenter.
Året inden han døde, fik han opgaven at komponere tre musikstykker til et stort urværk der havde små piber – ligesom et orgel. Det blev bl.a. til hans storslåede Fantasi i f-mol, som kan høres ved denne koncert.
Nicolas de Grigny er en af de mest fremtrædende franske barokmestre, til trods for at han blot blev 32 år gammel.
Hans ”Veni Creator” er bygget over en af pinsens latinske hymner, og komponisten brillerer sig gennem fem satser på ægte fransk manér.
Peter Møller skrev hele seks orgelsymfonier, hvoraf kun den fjerde er udgivet. Koncerten afsluttes med hans orgelsymfoni nr. 3.

Ørjan Horn Johansen (f. 1969) er opvokset i Brønnøysund i Nord-Norge. Tog organisteksamen fra konservatoriet i Trondheim og senere studier i Stuttgart, hvor han aflagde solisteksamen.
Fra februar 1998 har han været ansat i Helligaandskirken i København.

Ørjan Horn Johansen, orgel, Norge


 

ONSDAG D. 7. AUGUST KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
Koncert med fremtrædende tysk organist og professor


Arvid Gast (f. 1962) studerede orgel og kirkemusik i Hannover og allerede under studierne vandt han flere orgelkonkurrencer.
I 1993 blev han udnævnt til professor i orgel ved universitetet for musik og teater “Felix Mendelssohn Bartholdy” i Leipzig.
Siden 2004 har Arvid været gæsteprofessor i orgel ved Lübeck Musikuniversitet og blev i januar 2005 udnævnt til organist ved Skt. Jakobi Kirke i Lübeck med dens vigtige historiske orgler.

Han optræder og underviser i alle europæiske lande samt i Japan, Korea, Kina, USA og Sydamerika.
Som jurymedlem har han deltaget i mange berømte konkurrencer i blandt andet Tokyo, Graz, Leipzig, Boston og Alkmaar.
Talrige indspilninger til radio og tv samt forskellige cd-indspilninger giver et levende indtryk af bredden og mangfoldigheden i hans repertoire,
hvor værker af den nordtyske barok, Johann Sebastian Bach og den tyske romantik indtager en helt særlig position.

Arvid Gast, orgel, Tyskland


 

LØRDAG D. 10. AUGUST KL. 12.00
BUDOLFI KIRKE
Orglet spiller filmmusik


Tina Christiansen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium hos professor Ulrik Spang-Hanssen med debut fra solistklassen i 2013.
Sideløbende med solistklassen har Tina studeret hos organist Anders Johnsson ved Musikhögskolan i Malmö, Sverige, og endelig har hun suppleret studierne med talrige masterclasses.
Tina har spillet koncerter over store dele af Europa samt i Rusland. I 2017 blev hun inviteret til at spille en solokoncert i St Paul’s Cathedral i London og finalekoncerten ved London Organ Day.
Hun har desuden optrådt som orgelsolist ved koncerter med Odense Symfoniorkester og Prinsens Musikkorps.

Tina har siden 2015 været ansat som organist ved Ansgars Kirke i Odense, og hun er initiativtager til og formand for Odense Internationale Orgelfestival.

Tina Christiansen, orgel


 

ONSDAG D. 14. AUGUST KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
Hør Franz Listz’s storslåede hovedværk ”Ad nos ad salutarem undam”


David Peter Schmidt (f. 1983) er solist-uddannet organist fra Universität der Künste (Berlin), hvor studier hos prof. Paolo Crivellaro og prof. Leo van Doeselaar ledte til debutkoncert fra Berliner Dom.
David har diplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium og har desuden studeret ved Royal College of Music i London hos Margaret Phillips, mens han sideløbende var organist ved Den Danske Kirke i London.
April 2009 modtog han Sonnings musik-legat. David har i en årrække været ansat ved Århus Domkirke og virker nu som organist ved Sct. Pauls Kirke i Århus.

Koncerten byder på Bach/Vivaldi Orgelkoncert i a-mol, mindre stykker af bl.a. Guilmant og Vierne inden den afsluttes med Listz’s storslåede hovedværk for orgel.

David Peter Schmidt, orgel


 

LØRDAG D. 17. AUGUST KL. 12.00
BUDOLFI KIRKE
Orgel og Opera – Puccinis Kvinder


Denne koncert er dedikeret til musik af Puccini, og man kan høre nogle af de bedste arier fra blandt andet Tosca, La Bohéme, Madame Butterfly og Turandot. Elsebeth Dreisig er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun tog diplomeksamen i 1994.
Puccinis operaer har fyldt meget i hendes karriere, særligt siden hun i 2004 sang La Boheme på Det Kongelige Teater.
Senere har rollen som Cio-Cio-San i Madame Butterfly givet hende fremragende anmeldelser og stor succes hos publikum.
De regelmæssige engagementer på blandt andet Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera, Den Fynske Opera, Opera Hedeland samt solistopgaver med alle landets orkestre, gør Elsebeth til en af de mest succesfulde og efterspurgte sopraner i Danmark.
Elsebeth akkompagneres af Budolfi Kirkes helt eget ”orkester”, nemlig orglet – trakteret af domorganist Jørgen Ellekilde.
Orglet og dets mange forskellige muligheder og klange egner sig særdeles godt til et repertoire skrevet for orkester, hvilket også kan høres når orglet spiller solostykker fra operaens verden.

Entré: 75 kr. inklusive gebyr.
Børn og unge under uddannelse gratis adgang.

Billetterne købes i døren, eller i forsalg. Find link til billetsalg Orgel & Opera (aalborgopera.dk)

Elsebeth Dreisig, sopran
Jørgen Ellekilde, orgel


 

EKSTRA KONCERT – Interstellar 10 med The Interstellarorganist Roger Sayer
Aftenkoncerten med Interstellar 10 blev udsolgt på kun 4 uger.
Derfor er det en stor glæde, at det blev muligt at lave en ekstra koncert samme dag.

ONSDAG DEN 21. AUGUST KL.16.00 (EKSTRA KONCERT)
BUDOLFI KIRKE

ONSDAG D. 21. AUGUST KL. 19.30 (UDSOLGT)
BUDOLFI KIRKE


Oplev den fantastiske musik fra filmen Interstellar. Roger Sayer er den organist, som man hører i filmens soundtrack, og i anledning af filmens 10-års jubilæum har han skabt koncertkonceptet INTERSTELLAR 10.

• Koncerten starter med rumrelateret musik, blandt andet satser fra Gustav Holsts, The Planets. Under musikken vil planeterne kunne ses på storskærm i kirken.
• Så følger en kort dokumentarfilm om optagelsen af filmmusikken i The Temple Church, London der samtidigt viser samarbejdet mellem Hans Zimmer, Christopher Nolan og Roger Sayer. Den vises på storskærm i kirken.
• Her kommer Roger Sayer ned til kortrappen til et lille interview, hvor man kan høre ham fortælle om sine oplevelser med Hans Zimmer og Christopher Nolan. Der vil blive mulighed for enkelte spørgsmål fra publikum.
• Som afsluttende højdepunkt kommer filmmusikken fra Interstellar. I den oprindelige musik var der andre instrumenter, men til denne koncert har Roger Sayer lavet en transskription, så han selv kan spille det hele. Der er opstillet et kamera på pulpituret, så alle i kirken kan se Roger, når han spiller musikken fra Interstellar.

Roger Sayer, orgel, England

Entré: 100 kr. eksklusive gebyr.
Der er forsalg af billetter, de kan købes her: EKSTRA KONCERT – Interstellar 10 – The Interstellarorganist Roger Sayer | Billetter | Aalborg | Musik | Billetto — Denmark


 

Nyhedsbrev vedr. koncerter – tilmeld dig her

* Skal udfyldes