Er du interesseret i at synge med i Schola Botholphi?

Hvor og hvor ofte øver koret?
Ca. hver anden onsdag kl. 19 til 21 i Budolfi Kirkes krypt.

Hvad skal man kunne for at blive optaget i koret?
Der vil være en afslappet optagelsesprøve for at sikre, at der er en god sangstemme. Nodekendskab er en fordel men ikke et krav. Interesse for at fordybe sig i detaljer i det gregorianske materiale fordres.

Nærmere information fås ved henvendelse til: Domkantor Michael Hvas Thomsen, Tlf.: 40 97 87 48, e-mail: mith@km.dk


JUNIOR & SPIREKOR – nye sangere er velkomne
Læs her…


LØRDAG D. 25. MARTS KL. 15.00
BUDOLFI KIRKE
Kormusik til faste, Mariæ bebudelsesdag og påske

Temaet for koncerten består af musik relateret til tiden i kirkeåret med Maria bebudelse dagen efter, fasten lige overstået og påsken som indledes ugen efter koncerten.
Vi skal høre Coro Misto, som er et kammerkor bestående af sangere i miljøet omkring musik-uddannelsesinstitutionerne og det øvrige musikliv i Aalborg. Koret har eksisteret siden 1991, og i den periode har det markeret sig som et kammerkor af høj standard. Coro Misto bevæger sig indenfor det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik, over romantikken til nyere værker.
Coro Misto dirigeres af Søren Birch som samtidigt er stifteren af koret. Han har gæstedirigeret Danmarks Radios Kor og det svenske radiokor og har desuden opført mange værker for kor og orkester med forskellige orkestre, bl.a. Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Ensemble og Prinsens Musikkorps.

Coro Misto, Søren Birch, dirigent, Jørgen Ellekilde, orgel
Fri entré.


SØNDAG D. 2. APRIL KL. 19.00. Dørene åbner kl. 18.00
OBS. TIDSPUNKTET ER ÆNDRET I FORHOLD TIL KIRKEBLADET OG AALBORG KIRKERNES KONCERTFOLDER – BEKLAGER.
BUDOLFI KIRKE
Mozarts Requiem med Herning Kirkes Drengekor og Danmarks Underholdningsorkester

To kraftfulde ensembler mødes til et af tidens mest kendte og elskede værker! Herning Kirkes Drengekor og Danmarks Underholdningsorkester præsenterer deres første fælles opførelse af Mozarts dramatiske Requiem. Med knap 100 medvirkende bliver denne koncert en hyldest til professionel musik og unge talenter.
Herning Kirkes Drengekor er et moderne kirkekor med et bredt repertoire. Koret ønsker at integrere verdensklassemusik med høje uddannelsesmæssige standarder, stærke værdier og et meget højt ambitionsniveau. Koret består af 55 drenge og unge mænd, og de giver mere end 30 koncerter hvert år og turnerer i hele verden. Koret er i dag provinsens største leverandør af mandssangere til konservatorierne, Operaakademiet, Musical Akademiet og andre musiske uddannelser i Europa. Omkring 30 procent af sangerne, bliver efterfølgende professionelle sangere eller musikere.

Herning Kirkes Drengekor, Danmarks Underholdningsorkester, Charlotte Rowan, dirigent
Entré: 200 kr., Entré unge under 18 år: 80 kr.
Billetter købes her www.herningkirkesdrengekor.dk eller i døren.


LANGFREDAG D. 7. APRIL KL. 15.00
BUDOLFI KIRKE
Passionskoncert med Carl Heinrich Graun’s “Der tod Jesu”

Budolfi Kirkes Kantori
Marianne Heuer, sopran
Jens Olav Heckmann, tenor
Søren Ohlsen, bas
Musikere fra Den Jyske Sinfonietta
Michael Hvas Thomsen, dirigent
Jørgen Ellekilde, orgel
Fri entré.

 

 

 


ONSDAG D. 19. APRIL KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
Festlig bryllupsmusik og salmer – en koncert i kærlighedens tegn

Koncerten består af klassikere indenfor bryllupsmusikken, af flotte og mindre kendte stykker samt af overraskende stykker. I programnoterne følger en historie til hvert stykke.
Der er også kendte og mindre kendte bryllupssalmer på programmet, som Hanne Dahl vil fortælle om.
Koncerten kan bruges som inspiration, hvis man står overfor et bryllup, men den kan også nydes, hvis man bare ønsker at høre festlig og god musik.
Der er indlagt en pause, hvor der vil være et lille glas og mulighed for en snak om musikken og salmerne.
Hanne Dahl, fortæller
Jørgen Ellekilde, orgel
Fri entré.


LØRDAG D. 22. APRIL KL. 16.00
BUDOLFI KIRKE
Besøg af det lettiske kor Jasminas Koris

Aalborg og Riga er venskabsbyer, og derfor kommer Rigas dygtigste amatørkor Jasminas Koris på et fire dages besøg i Nordjylland. Det drejer sig om 35 korsangere og syv professionelle musikere. Ensemblet opfører J. S. Bachs ”Magnificat” ved to koncerter, hhv. i Budolfi Kirke, Aalborg, og Skagen Kirke. Værket er i denne sammenhæng arrangeret for orgel, fem vokal-solister og blandet kor. Dette stykke udgør første del af koncerterne. Anden del består af lettisk kormusik.
Letlands ambassadør i Danmark, Inga Skujiņa, er protektor for arrangementet.
Viktorija Pakalniece, 1. sopran, Inese Romancāne, 2. sopran, Ieva Parša, mezzo-sopran
Mārtiņš Zvīgulis, tenor, Matīss Circenis, bas
Agita Ikauniece Rimšēviča, dirigent, Aigars Reinis, organist

Entré: 100 kr., Billetterne købes i døren.


FREDAG D. 28. APRIL KL. 17.00
BUDOLFI KIRKE
Festkoncert i anledning af 75 året for den første kvindelige ordinant

For at fejre dagen holdes en koncert med musik af kvindelige komponister, samt salmer af enten kvindelige komponister eller kvindelige salmedigtere.
Margrethe T. Østergaard – domkirkens tidligere organist og kantor – vil spille ”Tre Geloia Danse” af Lise Dynesen – et værk som Margrethe bestilte til genåbningen af Klosterkirken. Derudover er der lokal nutidig musik for kor og orgel af komponist og organist Elisabeth Bech, samt et internationalt islæt med uddrag af Rachel Laurin’s 1. orgelsymfoni.
Margrethe T. Østergaard, orgel, Sangere fra Budolfi Kirkes Kantori, Jørgen Ellekilde, orgel

Fri entré.


ONSDAG D. 10. MAJ KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
Himlen i musikken – og musikken i himlen

Denne koncert byder på en fuld opførelse af Gustav Mahlers fjerde symfoni i en udgave for kammerorkester og sopran samt en uropførelse af komponisten Line Tjørnhøj.
Hvordan forholder vi os til begrebet ’himmel’ i 2023? I en verden, hvor klimaforandringer, krig og global pandemi kan medvirke til, at det er svært at forestille sig himmelske tilstande – men hvor, det måske er mere tiltrængt end nogensinde? Mahler har valgt at bruge en sopransolist i sin fjerde symfonien, og hun synger det tyske folkedigt ”Das Himmlische Leben”, der fra et barns perspektiv fortæller om livet i himlen. Der lægges vægt på alle de punkter, hvorved himlen er bedre end Jorden, f.eks. maden, musikken og den evige fred.
Vi kan ikke blot vente på den egentlige himmel, men indtil da må vi skabe vores egen, herpå vores elskede klode og inde i os selv. Det har Ensemble Pluma bedt komponist Line Tjørnhøj om at skabe et værk over, som uropføres ved koncerten.
Katinka Fogh Vindelev, sopran, Ensemble Pluma, orkester, Johanne Sofie Bech Madsen, dirigent

Fri entré.


ONSDAG D. 31. MAJ KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE
Kammerkoret Dorimus – 30 års jubilæumskoncert

Kammerkoret Dorimus har siden 1993 stået for gennemarbejdede koncerter med nærvær og stor musikalitet. De rutinerede sangere giver 6-8 koncerter årligt hovedsageligt i Nordjylland, og koret samarbejder med Aalborg Symfoniorkester om opførelse af større værker. Dirigent gennem alle årene har været Doris Kjærgaard, som til daglig er organist og korleder ved Jetsmark kirke. Doris har efter organisteksamen videreuddannet sig i direktion hos blandt andre Morten Schuldt Jensen, Freiburg, Tone Bianca Dahl, Oslo samt i sang hos Annette Bo Nielsen.
Dorimus, kor, Doris Kjærgaard, dirigent, Søren Rasmussen, orgel

Fri entré.


 

Nyhedsbrev vedr. koncerter – tilmeld dig her

* Skal udfyldes