Er du interesseret i at synge med i Schola Botholphi?

Læs i Budolfi- sogneblad side 8-9.

Hvor og hvor ofte øver koret?
Ca. hver anden onsdag kl. 19 til 21 i Budolfi Kirkes krypt.

Hvad skal man kunne for at blive optaget i koret?
Der vil være en afslappet optagelsesprøve for at sikre, at der er en god sangstemme. Nodekendskab er en fordel men ikke et krav. Interesse for at fordybe sig i detaljer i det gregorianske materiale fordres.

Hvornår skal koret optræde næste gang?
Onsdag den 17. august kl. 16 i Klosterkirken, hvor koret synger messen til Maria Himmelfart.
Nærmere information fås ved henvendelse til: Domkantor Michael Hvas Thomsen, Tlf.: 40 97 87 48, e-mail: mith@km.dk


Korsæsonen starter i Budolfi Kirke, og nye sangere er velkomne

Spirekor 0.-3. klasse starter torsdag d. 18. august kl. 15.00-16.00 i krypten under Budolfi.
Juniorkor 4.-9. klasse starter torsdag d. 18. august kl. 16.10-17.40 i krypten under Budolfi.
Korene synger et blandet repertoire, med særlig vægt på den rytmiske musik.
Korene deltager i koncerter, gudstjenester, korstævner og korrejser.
Det er gratis at synge i korene og alle er velkomne.
Kontakt gerne korleder Anna Vestergaard for mere information på tlf. 26286095 eller mail vestergaard.anna@gmail.com


SOMMERKONCERTER 2022 – programmet kan downloades her…
Traditionen med sommerkoncerter i Budolfi Kirke, til glæde for såvel fastboende som turister, går langt tilbage i tiden. I dette årtusinde har der oftest været tale om koncertrækker med 5 aftenkoncerter på onsdage og 5 middagskoncerter på lørdage.
Domkirkens skønhed, gunstige akustik og fremragende orgler danner tilsammen den ideelle ramme om disse koncerter. Det vil man atter kunne forvisse sig om i 2023, men i år, hvor Budolfi Kirke er midlertidigt lukket pga. restaureringsarbejder, drager vi nytte af, at domsognet råder over endnu et herligt kirkerum: Klosterkirken.
KLOSTERKIRKEN I SPIL
Med indgang fra C. W. Obels Plads, tværs over Klostergården, op ad hovedtrappen og straks til venstre ad den lange gang, når man frem til et af Aalborgs mindste og mest charmerende kirkerum, fyldt med friske farver og moderne kirkekunst.
Her vil man 5 gange i perioden 20. juli til 17. august kunne opleve vidt forskellige koncerter, alle tilpasset rummets lidenhed og intime stemning. Koncerterne finder sted på onsdage og begynder kl. 16.00. Varigheden er ca. 45 minutter, og der er fri adgang.


SOMMERKONCERT I KLOSTERKIRKEN DEN 10. AUGUST KL. 16.00. Fri entré.
Kiki Brandt, sopran
Rikke Petersen, fløjte
Finn Elias Svit, guitar
RUNDT OM CARL NIELSEN. Et program der i ord og toner tager lytteren med på en underholdende, emotionel og oplysende rejse ind i Carl Nielsens musik og med på hans oplevelser på lives vej – ikke mindst kærlighedens veje.
KIKI BRANDT er uddannet fra Carl Nielsen Academy of Music. Hun har sunget opera, operette og musical for blandt andre Den Jyske Opera, Østre Gasværk og Odense Teater. “Kiki Brandt er en markant sopran, der viste sin stemmes muligheder i den smukke ”O mio babbino caro”. Når hun for alvor ruller sig ud, er hun et vidunder af sødme, glød og ganske elementært vokalt overskud.” Jens Henneberg, nordjyske.
RIKKE PETERSEN er uddannet på Det Kongelige Musikkonservatorium i Bruxelles, hvorfra hun opnåede 1. Prix. Rikke Petersen er freelance fløjtenist og optræder ofte som solist blandt andet i kirker.
Rikke Petersen har spillet med blandt andre Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester, med hvem hun også har været solist.
FINN ELIAS SVIT er uddannet fra Det Nordjyske Musikkonservatorium og aktiv som koncertmusiker, workshopgiver og er ofte jurymedlem ved internationale guitarkonkurrencer over det meste af Europa og i USA. Schwarzwalder Bote skriver “Svit viste sig som en betydningsfuld fortolker af Tarregás musik”.


SOMMERKONCERT I KLOSTERKIRKEN ONSDAG DEN 17. AUGUST KL. 16.00. Fri entré.
Schola Botholphi
MISSA ASSUMPTIONE MARIAE – Messe til Maria Himmelfart synges traditionelt den 15. august, men i år kan man læne sig tilbage og lade roen falde på sig, når de gregorianske toner lyder den 17. august i Klosterkirken. Nøgleordene i messen er ”Assumpta est Maria in caelum; gaudet exercitus Angelorum” – Optaget er Maria i Himlen; derfor glæder engleskarerne sig.
Gregoriansk sang opstod med de første kristne menigheder og tog meget naturligt udgangspunkt i den sang, man kendte fra de jødiske gudstjenester. Sangen havde til hovedformål at formidle ordet til hele templet, for i en tid uden nogen former for forstærkning var det meget nemmere at høre teksten, når den blev sunget. Til at begynde med blev det meste sunget på bare én tone, men med tiden tog forsangerne – de såkaldte cantores – sig større kunstneriske friheder, og den gregorianske sang udviklede sig over århundreder til en smuk kunstart.
Schola Botholphi, stiftet i februar 2022, er Budolfi Kirkes nye gregorianske mandskor, som fordyber sig i den gregorianske sangtradition og specialiserer sig i at læse de gamle notationsformer, hvorved koret tilstræber at komme så tæt på autentisk gregoriansk sang som muligt. Tilhørerne tilbydes en musikalsk rejse til førreformatorisk tid og får mulighed for at opleve, hvordan musikken har lydt i kirker og klostre.
For den musikalske ledelse står domkantor MICHAEL HVAS THOMSEN.


LØRDAG DEN 24. SEPTEMBER KL. 15.00, KLOSTERKIRKEN
Fire gange tre motetter

Ved denne lørdags koncert præsenteres fire komponister med hver tre motetter.

Koncerten indledes med franske César Geoffray (1901-1972) og værket Triptyque marial, som er et musikalsk triptykon om Maria med tre satser. Som fløje i ”altertavlen” har han skrevet motetter med franske tekster og som centrum en motet med latinsk tekst.

Eftermiddagens dansksprogede indslag er oversat fra norsk, for komponisten er én af korverdenens grand old men, Knut Nystedt (1915-2014). Han har skrevet tre kendte og elskede motetter: Himmeriget, Han er opstanden og I må ikke være bekymrede for jeres liv.

Ola Gjeilo (f. 1978) har for længst slået sit navn fast som én af korverdenens foretrukne komponister. Han er ligesom Knut Nystedt fra Norge, men arbejder det meste af tiden i USA. De tre motetter af Gjeilo er også tydeligt inspirerede af nyere amerikansk vokalmusik.

Kor72s korkonsulent har et par år i træk afholdt en uofficiel korkomponistkonkurrence som en live-transmission på Facebook. Vinderen i 2021 var italienske Ivo Antognini (f. 1963), og koncerten rundes af med tre skønne motetter af ham.

BUDOLFI KIRKES KANTORI
DIRIGENT: Michael Hvas Thomsen
Koncerten varer cirka 45 minutter, og der er fri entré.TIRSDAG DEN 4. OKTOBER KL. 19.00, KLOSTERKIRKEN

Missa in memoriam Franciscus Assisiensis – Messe på Frans af Assisis helgendag.

Ifølge katolsk tradition markeres bestemte helgener på bestemte dage, og den 4. oktober er tilegnet Frans af Assisi. Messens led er specielt udvalgte til denne dag, og Schola Botholphi præsenterer den musikalske side af sådan en messe. Man kan læne sig tilbage og lade roen falde på sig til lyden af gregorianske toner.

SCHOLA BOTHOLPHI
MUSIKALSK LEDELSE: Michael Hvas Thomsen
Messen varer ca. 35 minutter, og der er fri entré.


TIRSDAG DEN 1. NOVEMBER kl. 19.00, KLOSTERKIRKEN
Sommerfugledalen – et Requiem

Ved aftenens allehelgenskoncert står digteren Inger Christensen (1935-2009) i centrum med sin sonetkrans ”Sommerfugledalen – et Requiem”.

I 15 glødende og smukke digte beskriver hun døden og håbet. Men ingen koncert uden musik, og denne digtcyklus har komponisten Flemming Christian Hansen sat musikalske kommentarer til, ofte overraskende, undertiden let og legende som sommerfuglene, undertiden eftertænksomt.

Flemming Christian Hansen (f. 1968) er organist og komponist, bosiddende på Falster. FCH studerede komposition på det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Andy Pape og Ib Nørholm. I de senere år er det meditative element, kombineret med improvisation, blevet et af hans foretrukne musikalske områder. Men i øvrigt er han en bredt funderet kunstner med hang til eksperimenterende former.

For at indvarsle den rette Requiem-stemning høres som indledning Georg Böhms barokke variationer over koralmelodien ”Ach, wie flüchtig, ach, wie nichtig” (Ak, hvor flygtigt, ak, hvor ubetydeligt).

Aftenen rundes af med to værker af den norske Egil Hovland (1924-2013):”Lux aeterna” (Det evige lys) og ”Hosannah” – et lille, livskraftigt punktum.

OPLÆSER: Sogne-og sygehuspræst Henriette Pedersen
VED ORGLET: Margrethe T. Østergaard
Koncerten varer cirka en time, og der er fri entré.


SØNDAG DEN 6. NOVEMBER KL. 16.30, KLOSTERKIRKEN
To gange Requiem

Ved denne allehelgenkoncert kan man høre to forskellige typer Requiem. Først synger Budolfi Kirkes gregorianske kor, Schola Botholphi, et Requiem, som det oprindeligt har lydt, da man udformede denne messe for de afdøde i 900-tallet. Dernæst spiller Jørgen Ellekilde orgelmusik af Joseph Gabriel Rheinberger (1839-1901), og endelig synger Budolfi Kirkes Kantori Rheinbergers ”Requiem i d-mol for kor og orgel”.

SCHOLA BOTHOLPHI
BUDOLFI KIRKES KANTORI
VED ORGLET: Jørgen Ellekilde
DIRIGENT: Michael Hvas Thomsen
Koncerten varer cirka en time, og der er fri entré.


FREDAG DEN 18. NOVEMBER KL. 17.00, FOLKEKIRKENS HUS
En musikalsk rejse gennem Astrid Lindgrens univers

Fortællekoncerten er en sprudlende blanding af kendte sange fra Astrid Lindgren film og musicals, og sange der tematisk passer ind i universet. Imellem sangene fortæller sognepræst Hanne Dahl fra Astrid Lindgrens vidtfavnende historier.

DIRIGENT: Anna Vestergaard
FORTÆLLER: Hanne Dahl
PIANIST: Mie Færch

Alle er velkomne, både børn og voksne. Gratis adgang.

Nyhedsbrev vedr. koncerter – tilmeld dig her

* Skal udfyldes