ORGANIST OG KANTOR SØGES

Vi søger en højtuddannet organist, der i samarbejde med kirkens præster, øvrige personale og menighedsråd vil bidrage til at fastholde og udvikle det ambitiøse musikliv, som er omfattende og velbesøgt. Du vil få det musikalske og personalemæssige ansvar for Budolfi Kirkes Kantori, og for det kommende ungdomskantori. Orgelkoncerter kan indgå som en del af stillingen.
Vi tilbyder et godt kollegialt samarbejde, gode rammer og stor mulighed for at præge dit arbejde.
Læs annoncen…


JUNIOR & SPIREKOR – nye sangere er velkomne
Læs her…

 

 

 

 


ONSDAG DEN 6. DECEMBER KL. 19.00
BUDOLFI KIRKE

Den traditionelle Nine Lessons, hvor læsningerne, salmerne og korværkerne er på engelsk.

Læserne er bl.a. rektor fra universitetet og fra UCN samt internationale studerende. Der vil være smuk lyssætning i hele kirken, som vil variere og tilpasse sig musik og læsninger. Det skaber en helt fantastisk stemning.
Studenterpræsterne Nanna Holm og Rune Nørager Christensen.
Budolfi Kirkes Kantori
Ingeborg Thisted Højlund, dirigent
Jørgen Ellekilde, orgel


LØRDAG DEN 9. DECEMBER KL. 15.00
KLOSTERKIRKEN

45-minutters kur mod julestress

Ved eftermiddagens koncert i Klosterkirken præsenterer Duo Samson et klassisk og bredt juleprogram. Fra danske advents- og julesalmer som ”Der er noget i luften” og ”En rose så jeg skyde” til engelske ”O come, all ye Faithfull” bevæger programmet sig til bl.a. ”Rejoice” fra Händels Messias, ”Vocalise” af Rachmaninov og ”Panis Angelicus” af Cesar Franck. En fællessalme – ”Den yndigste rose er funden” – er der også plads til, inden koncerten rundes af med Sibelius´ ”Jullvisa” og Adams ”O, hellige nat”.
Nickie Johansson, sopran
Anita Hyldgaard Samsing, orgel


SØNDAG DEN 10. DECEMBER KL. 16.30
BUDOLFI KIRKE

9 læsninger ved biskop Thomas Reinholdt Rasmussen

De 9 læsninger er oprindelig en engelsk skik, men her er det hele på dansk. Vores biskop står for alle læsningerne. Kirkens kantori og organister leverer musikken, og der er indlagt fællessalmer.
Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen
Budolfi Kirkes Kantori
Ingeborg Thisted Højlund, dirigent
Jørgen Ellekilde, orgel


ONSDAG DEN 13. DECEMBER KL. 19.30
BUDOLFI KIRKE

Luciakoncert med Klarup Pigekor

Den 13. december er Luciadag, og det fejres med en den traditionelle store Luciakoncert ved Klarup Pigekor, Klarup Skolekor og Klarup Minikor, hvor luciaoptoget gennem hele kirken er et højdepunkt.
Klarup pigekor, Klarup minikor og Klarup Skoles kor
Christina Kjærulff, dirigent, Pia Juul, dirigent
Bettina Slot Christensen, klaver
Jørgen Ellekilde, orgel
Entré: 85 kr. Børn og unge under uddannelse gratis. Billetterne købes ved indgangen.


FREDAG DEN 15. DECEMBER KL. 16.30
BUDOLFI KIRKE

Domkirken synger
Tilmelding skal ske via aalborgkloster.nemtilmeld.dk, hvorigennem man så får link til noderne. Entré: 30 kr.

Arrangementet er for alle, der er interesseret i at synge salmer og sange fra advents- og juletiden i flerstemmige arrangementer. Alle synger enten sopran, alt, tenor eller bas, og der er ingen tilhørere.


MANDAG DEN 18. DECEMBER KL. 17.00
BUDOLFI KIRKE

Juleoratorium over melodien Dejlig er jorden

Dejlig er Jorden er julemusik på en helt ny måde og i et format, der ikke er set før. Titlen hentyder til B.S. Ingemanns kendte salme, der helt bevidst løber som en rød tråd gennem hele værket, både i teksten og i musikken. Dejlig er Jorden handler om nutidsmenneskers forhold til julen og om, hvad denne højtid gør ved relationerne mellem os – på godt og ondt. Musikken er komponeret af Andy Pape, og teksten er skrevet af Iben Krogsdal.
Súni Joensen, lysdesign
Madeleine Røn Juul, iscenesættelse
Helene Hvass Hansen, sopran
Helle Fabricius Grarup, mezzosopran
Christian Damsgaard, tenor
Teit Kanstrup, baryton
Isabella Hübener, fløjte
Natalie Harris, klarinetter
Emily Fowler, violin
Malte Bjerkø, bratsch
Tobias van der Pals, cello
Laurits Dragsted, keyboard
Ying-Hsueh Chen, slagtøj

Entré: 100 kr. Billetterne købes ved indgangen. Koncerten er blevet til i et samarbejde mellem Budolfi Kirke og Aalborg Operafestival.


LØRDAG DEN 27. JANUAR KL. 16.00
BUDOLFI KIRKE

Nytårskoncert

“Women of Brass” er et nyt, professionelt messingensemble. Musikerne er kvindelige messingblæsere, og spiller til dagligt i andre danske orkestre og musikkorps. Til nytårskoncert i Budolfi Kirke kan man høre ensemblets messingkvintet, bestående af fem musikere på trompet, horn, basun og tuba. Her kommer hvert instrument tydeligt til sin ret, så man både kan nyde instrumenternes individuelle klange og samspillet mellem musikerne.
Musikken bliver varieret klassisk musik – både nyt og gammelt, kendt og ukendt. På den måde kan publikum rigtigt få lov at opleve, hvad en messingkvintet kan byde på.


TORSDAG DEN 1. FEBRUAR KL. 20.00
BUDOLFI KIRKE

Northern Winter Beat festival – åbningskoncert

​Resonerende Rum ved Lars Greve
De sidste to år er det nyskabende ensemble Resonerende Rum blevet nomineret til “årets koncertoplevelse” til Danish Music Awards” – torsdag den 1. februar har du chancen for at opleve endnu en kandidat. Den prisvindende musiker Lars Greve vil omdanne Budolfi kirke til et resonerende rum, hvor publikum inviteres til at bevæge sig rundt mellem klingende metalvægge. Årets åbningskoncert vil være en uropførelse af et værk for klarinet, kirkeorgel og seks store klingende metalplader.

Entré. Se mere på hjemmeside: www.winterbeat.dk
Koncerter er blevet til i samarbejde Studenterhuset og Studenterpræsterne.

Nyhedsbrev vedr. koncerter – tilmeld dig her

* Skal udfyldes