BUDOLFI KIRKE ER ÅBEN.

Julekrybben i Budolfis sydlige våbenhus
Vi håber, at du vil komme forbi og opleve den! Den er præstationsfrit rum, så bare kom og oplev den i kirkens åbningstid – og lad advent og jul komme til dig!

FREDAG DEN 2. DECEMBER KL. 16. 30 tænder vi juletræer i kirken.
Kirkens kantori synger første del i en næsten mørklagt kirke, og i løbet af koncerten tændes juletræerne, som står på hver side af altret. En smuk og stemningsfuld koncert. Varighed cirka 30 minutter. Musik af blandt andet Tore Bjørn Larsen, samt klassisk advents- og julemusik.
Budolfi Kirkes Kantori, dirigent: Michael Hvas Thomsen, orgel: Jørgen Ellekilde

TIRSDAG DEN 13. DECEMBER KL. 14.30 holder vi sogneeftermiddag i kirkens krypt.
Det er den den traditionelle julehygge i krypten. Juniorkoret medvirker. Vi skal synge julens sange, der vil være leg og julefortælling. Ved Hanne Dahl.

BABYSANG & VOKSENSNAK – I FOLKEKIRKENS HUS – For forældre på barselsorlov og deres babyer
ANNA VESTERGAARD & HANNE DAHL

I efteråret fortsætter vi med Babysang & Voksensnak – stadig fra kl. 10.00-12.00 – den 5. december, 6. februar, 6. marts, 27. marts og 1. maj i Folkekirkens Hus.

Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens hus.
Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med en udgivelse om børn, musik og sanser. Hun vil lave et sangprogram med fokus på sanserne.

Hanne Dahl
er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hun vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have et emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.

Medbring et tæppe som din baby kan ligge på. Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage.
VI beder dog om tilmelding på www.folkekirkenshus.dk.

LIVET PÅ SPIL – JULESPECIAL – I FOLKEKIRKENS HUS
ANNA VESTERGAARD, HANNE DAHL & OLE IZARD HØYER

Den 30. november,  kl. 19.30 i Folkekirkens Hus
Dørene åbnes kl.19.00. Gratis billetter bestilles hos folkekirkenshus.dk.

I Livet på Spil tager vi livtag med livets store spørgsmål. Tema i november: Julespecial.

Vi er sanger og sangpædagog Anna Vestergaard, guitarist Ole Izard Høyer og sognepræst Hanne Dahl.
Anna og Ole vil synge og spille, undervejs vil Hanne reflektere over teksterne og sætte dem ind i en litterær og filosofisk sammenhæng.
Vel mødt til en aften med vores yndlingssange som tager livtag med de store spørgsmål i tilværelsen.

Næste gang: 25. januar og 29. marts

HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.