Nord for PARADIS – Folkekirkens Filmklub i Aalborg. Her er programmet – første film den 24. september.

 

 

 


TIRSDAG DEN 10. OKTOBER KL. 14.30 SOGNEEFTERMIDDAG I KRYPTEN
13 år på ris og karry – og hvad deraf fulgte med Fillip Engsig-Karup

I 1982 blev Filip og hans kone udsendt til Bangladesh som missionær gennem Santalmissionen. De boede i den nordlige del af landet, hvor de knyttede tætte bånd til befolkningen. Han arbejdede mest med landsbyskolerne, og senere startede han skoleprojektet St. Matthew’s Schools, der efter hans hjemkomst til Danmark har udviklet sig med mange afledte projekter. Alle har de som formål at dygtiggøre og uddanne de fattigste, give dem selvtillid og tro på egne muligheder samt oplyse om og uddanne til en demokratisk indstilling til tilværelsen. I forbindelse med sit nuværende arbejde som rejseleder for Viktors Farmor tager Filip et par gange om året til Bangladesh for at følge op på de mange spændende projekter.


SØNDAG DEN 15. OKTOBER KL. 10 og KL. 11.30

Der er højmesse kl. 10 ved Henriette Pedersen.
Lübeck Drengekor vil synge tre gange, og ca. kl. 11.30 vil de give en lille koncert. Læs mere under MUSIK.

 


Livet på Spil – med Anna Vestergaard, Hanne Dahl & Ole Izard Høyer

Folkekirkens Hus den 11. oktober kl. 19.30, tema: Film og den 15. november kl. 19.30, tema: Tid& årstid”. Gratis adgang.

I efterårets sæsonen gentager vi succesen med at ”sætte livet på spil”.

I Livet på Spil tager vi hver gang livtag med ti sange, der kan komme fra poppens, jazzens eller rockens verden. For dem alle gælder, at – Livet er på Spil. Det er sange, som har eksistentiel nerve, både musikalsk og tekstmæssigt.
Vi arbejder tematisk med sangene, og de bliver fremført virtuost af Anna Vestergaard og Ole Izard Høyer, alt imens Hanne Dahl sætter dem ind i sammenhæng og giver et bud på en tekstmæssig fortolkning af dem.
Kom og vær med til en aften med skønne toner og tekster.


BABYSANG & VOKSENSNAK – I FOLKEKIRKENS HUS – For forældre på barselsorlov og deres babyer

ANNA VESTERGAARD & HANNE DAHL

I efteråret fortsætter vi med Babysang & Voksensnak – stadig fra kl. 10.00-12.00 – dato er 4. september, 9. oktober, 6. november og 4. december – i Folkekirkens Hus.

Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens hus.
Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med en udgivelse om børn, musik og sanser. Hun vil lave et sangprogram med fokus på sanserne.

Hanne Dahl
er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hun vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have et emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.

Medbring et tæppe som din baby kan ligge på. Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage.
VI beder dog om tilmelding på www.folkekirkenshus.dk.


TIRSDAG DEN 14. NOVEMBER KL. 14.30 SOGNEEFTERMIDDAG I KRYPTEN
JOHANNES V. JENSEN
Konge af det danske sprog – ved Hans Jacob Hansen, pastor emeritus

Kongens Fald, siger man næsten automatisk; romanen, der blev udnævnt til det 20. århundredes bedste i Danmark, er med til at slå forfatterens navn fast. Nobelprismodtager, en sommetider næsten krigerisk personlighed, der kunne spidde en modstander med satire og bidende sarkasme.
Kampen for den personlige frigørelse fra familien er hård og nådesløs, og samtidig øser han af kilder og personer, der hører til i barndommens Himmerland. Få forfattere er så umulige at karakterisere, som Johannes V. Jensen. Man bliver aldrig færdig med ham, og just deri består hans storhed.
Hans Jacob Hansen var sognepræst i Budolfi fra 1998 – 2014.


MEDITATION I KLOSTERKIRKEN
ved Benedikte Vejlby Baggesgaard tirsdage den 5. september, 3. oktober, 7. november, 5. december.

Et gammelt zen-buddhistisk råd siger, man bør finde 20 minutter om dagen til at meditere i stilhed. Medmindre man har meget travlt, for så bør man nemlig meditere i en hel time!
Men meditation er ikke kun for buddhister. Meditation er en del af en urkristen praksis. Meditation, bøn, stilhed og fordybelse – det er rensende og helende, også for kristne; Vi har brug for stilhed, hvile og eftertanke.

Én tirsdag om måneden er der meditation i Klosterkirken, ved sognepræst Benedikte Vejlby Baggesgaard. Kirken er åben fra kl. 16.15, hvor man kan komme og sætte sig i musisk stilhed, mens organisten spiller meditativ musik; kl. 16.30 begynder selve meditationen med en guidet komme til stede-meditation. Herefter læses et kort bibelsted – et ord til dig; og vi sidder i stilhed i 10 minutter.
Vi hører det samme bibelsted – og sidder igen i musisk stilhed. Her er der mulighed for at tænde et lys. Når klokken slår kl. 17, beder vi fadervor og synger en salme. Og går hjem med velsignelsens ord.


HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.