BABYSANG & VOKSENSNAK
ANNA VESTERGAARD & HANNE DAHL
For forældre på barselsorlov og deres babyer

I efteråret fortsætter vi med Babysang & Voksensnak – stadig fra kl. 10.00-12.00 – 6. september, 4. oktober, 1. november og 6. december i Folkekirkens Hus.
Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens hus.
Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med en udgivelse om børn, musik og sanser. Hun vil lave et sangprogram med fokus på sanserne. Medbring et tæppe som din baby kan ligge på.
Hanne Dahl er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hun vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have et emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.
Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage, og man møder bare op.
VI beder dog om tilmelding på www.folkekirkenshus.dk.


FOREDRAG
Klassisk dannelse som ideal. Hvad skal vi med dannelse? Med Finn Jorsal
Torsdag den 23. september kl. 19.30 i Folkekirkens Hus

Inden for de seneste år er det blevet moderne at tale om dannelse. Det startede, da man i begyndelsen af nullerne kanoniserede først litteraturen og siden demokratiet. Når man udarbejder en kanon, laver man en liste for, hvad man som minimum skal kende til for at kunne kalde sig dannet. Men hvad er dannelse egentlig, og hvad skal vi bruge den til?

Finn Jorsal har gjort det til sit livsværk at bære den klassiske dannelse videre til en ny gymnasiegeneration, blandt andet som rektor for Thisted Gymnasium.

Arrangører: Studenterpræsterne Aalborg, Budolfi sogn, Folkekirkens Hus

Gratis adgang


TEMAAFTEN I KLOSTERKIRKEN
Tirsdag 5. oktober kl. 19.00.

7-9-13 : Tallets og besværgelsernes magi

Tallet 9 ved Jacob Køhn Andersen, kirkens organister og tenor Morten Porsborg Rasmussen.
Vanen tro holder vi tre temaaftener i Klosterkirken, hvor vi sætter et tema under lup og udfolder det i ord, musik , sang og kunst. I efteråret er temaet 7 – 9 – 13 tallets og besværgelsens magi.

BEMÆRK NY INDGANG FRA LATINERGYDEN.


SOGNEEFTERMIDDAG I BUDOLFI KIRKENS KRYPT
Tirsdag 12. oktober kl. 14:30

Den morgen der ikke duftede af kaffe. En personlig beretning om selvmord.
Lars Agertoft Iversen 74 år er tidligere folkeskolelærer, bosiddende i Mou. Har siden 2005 arbejdet som frivillig i landsforeningen Efterladte. Er nu pensioneret og arbejder som frivillig guide i Lille Vildmosecentret.


FOREDRAG
Kend din klassiker. Med Ivar Gjørup
Onsdag den 27. oktober kl. 19.30 i Folkekirkens Hus

Hvordan og hvorfor danner klassikerne grundlag for moderne dramatik og litteratur, herunder tegneserien? Ivar Gjørup har udover at være gym­nasielærer båret den klassiske litteratur ind i tegneserieverdenen og har som skuespilforfatter givet nyt liv til det klassiske drama.

Ivar Gjørup er tegner af tegneserien ’Egoland’ i Politiken gen­nem 25 år, forfatter til bogen ’Den Sjette Sans’ om sprog, skrift og bevidsthed gennem tre årtusinder, og til ’Platons Gåde’, der udkom 2016, om den levende skrift, som forandrede verden. Modtog samme år både Holbergmedaljen og Georg Brandesprisen for sit arbejde. Har skrevet skuespil for børn og voksne – ’Forældre Er Ikke Hvad De Har Været’ om opdragelsens komplot og ’Et Liv For Guder’ om Balders død set med barnets øjne. Tegneserien blev i 2013 til en opera, spillet for fulde huse i Århus og København, med tekst, scenografi og kostumer af Ivar Gjørup og musik af John Frandsen.

Arrangører: Studenterpræsterne Aalborg, Budolfi sogn og Folkekirkens Hus

Gratis adgang


TEMAAFTEN I KLOSTERKIRKEN
Tirsdag 2. november kl. 19.00.

7-9-13 : Tallets og besværgelsernes magi

Tallet 13 ved Henriette Pedersen, kirkens organister og tenor Morten Porsborg Rasmussen.
Vanen tro holder vi tre temaaftener i Klosterkirken, hvor vi sætter et tema under lup og udfolder det i ord, musik , sang og kunst. I efteråret er temaet 7 – 9 – 13 tallets og besværgelsens magi.

BEMÆRK NY INDGANG FRA LATINERGYDEN.


LIVET PÅ SPIL
ANNA VESTERGAARD, HANNE DAHL & OLE IZARD HØYER

Den 9. november: kl. 19.30 i Folkekirkens Hus
Dørene åbnes kl.19.00. Billetter 50 kr., streaming 25 kr., bestilles hos folkekirkenshus.dk.

Der findes en skat af musiktekster indenfor rock, folk, jazz og popmusikken, som udmærker sig ved at have en eksistentiel nerve. Nogle gange er teksterne egentlig forkyndende, men ikke altid. Vi har udvalgt en række sange, hvorom man kan sige at ”livet er på spil”.
Vi er sanger og sangpædagog Anna Vestergaard, guitarist Ole Izard Høyer og sognepræst Hanne Dahl.
Anna og Ole vil synge og spille, undervejs vil Hanne reflektere over teksterne og sætte dem ind i en litterær og filosofisk sammenhæng.
Vel mødt til en aften med vores yndlingssange som tager livtag med de store spørgsmål i tilværelsen.


HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.