Ved forsamlinger over 100 personer skal der nu fremvises coronapas. Det har den betydning, at man i Domkirken bliver bedt om at vise coronapas i forbindelse med blandt andet koncerter, arrangementer, dåb og gudstjenester. Samt i Klosterkirken ved koncerter.

Situationen ændrer sig hele tiden. Derfor er det en god idé at holde dig opdateret via hjemmesiden eller Facebook-siden.

BABYSANG & VOKSENSNAK
ANNA VESTERGAARD & HANNE DAHL
For forældre på barselsorlov og deres babyer

I efteråret fortsætter vi med Babysang & Voksensnak – stadig fra kl. 10.00-12.00 – 6. september, 4. oktober, 1. november og 6. december i Folkekirkens Hus.
Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens hus.
Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med en udgivelse om børn, musik og sanser. Hun vil lave et sangprogram med fokus på sanserne. Medbring et tæppe som din baby kan ligge på.
Hanne Dahl er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hun vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have et emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.
Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage, og man møder bare op.
VI beder dog om tilmelding på www.folkekirkenshus.dk.

LIVET PÅ SPIL
ANNA VESTERGAARD, HANNE DAHL & OLE IZARD HØYER

Den 9. november: kl. 19.30 i Folkekirkens Hus
Dørene åbnes kl.19.00. Billetter 50 kr., streaming 25 kr., bestilles hos folkekirkenshus.dk.

Der findes en skat af musiktekster indenfor rock, folk, jazz og popmusikken, som udmærker sig ved at have en eksistentiel nerve. Nogle gange er teksterne egentlig forkyndende, men ikke altid. Vi har udvalgt en række sange, hvorom man kan sige at ”livet er på spil”.
Vi er sanger og sangpædagog Anna Vestergaard, guitarist Ole Izard Høyer og sognepræst Hanne Dahl.
Anna og Ole vil synge og spille, undervejs vil Hanne reflektere over teksterne og sætte dem ind i en litterær og filosofisk sammenhæng.
Vel mødt til en aften med vores yndlingssange som tager livtag med de store spørgsmål i tilværelsen.

SOGNEEFTERMIDDAG – DET ER SNART JUL
Tirsdag den 7. december kl. 14.30 i Budolfi kirkes krypt

Velkommen til vores traditionelle december sogneeftermiddag der vil stå i julens tegn. Sognepræst Hanne Dahl vil fortælle et juleeventyr.

SOGNEEFTERMIDDAG – HELLIG TRE KONGER
Tirsdag den 11. januar kl. 14.30 i Budolfi kirkes krypt

Claus Jensen fortæller om de Hellige tre konger
De jordiske rester af De Hellige Tre Konger befinder sig i dag angiveligt i Kølns Domkirke – Peterskirken ved Rhinen – hvor de opbevares i et pragtfuldt gyldent helgenskrin, som siden 1100-tallet har stået på domkirkens højalter. Men hvordan havnede kongerne dér? Med udgangspunkt i såvel Matthæusevangeliet som i mere farverige middelalderlegender følges De Hellige Tre Konger på deres rejser: i live til Jesusbarnet i Bethlehem, og 1000 år senere til domkirken i Køln, der i kraft af de kongelige relikvier hurtigt blev en magnet for skarer af pilgrimme fra alle dele af Europa. De populære beretninger om De Hellige Tre Konger udbredtes via et utal af herlige kunstværker til hele området nord for Alperne, herunder til Danmark og det øvrige Norden.

HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.