LØRDAG DEN 25. MARTS FRA KL. 10 TIL 13.
Drop-in-dåb i Budolfi Kirke

Har du tænkt på dåb? Har du lyst, men ikke fået det gjort? Så er der en enestående mulighed denne lørdag i Budolfi kirke.
Drop-In-Dåb er chancen for at komme ind fra gaden – uanset hvor du bor – og blive døbt uden tilmelding.
For forældre, der ikke nåede at få børnene døbt, mens de var små. Kommende faddere eller andre der gerne vi være en del af Folkekirkens fællesskab.

Du skal medbringe gyldigt ID.

 


MEDITATION I KLOSTERKIRKEN
ved Benedikte Vejlby Baggesgaard tirsdage den 7. marts, 4. april, 9. maj, 6. juni

Et gammelt zen-buddhistisk råd siger, man bør finde 20 minutter om dagen til at meditere i stilhed. Medmindre man har meget travlt, for så bør man nemlig meditere i en hel time!
Men meditation er ikke kun for buddhister. Meditation er en del af en urkristen praksis. Meditation, bøn, stilhed og fordybelse – det er rensende og helende, også for kristne; Vi har brug for stilhed, hvile og eftertanke.

Én tirsdag om måneden er der meditation i Klosterkirken, ved sognepræst Benedikte Vejlby Baggesgaard. Kirken er åben fra kl. 16.15, hvor man kan komme og sætte sig i musisk stilhed, mens organisten spiller meditativ musik; kl. 16.30 begynder selve meditationen med en guidet komme til stede-meditation. Herefter læses et kort bibelsted – et ord til dig; og vi sidder i stilhed i 10 minutter.
Vi hører det samme bibelsted – og sidder igen i musisk stilhed. Her er der mulighed for at tænde et lys. Når klokken slår kl. 17, beder vi fadervor og synger en salme. Og går hjem med velsignelsens ord.


SØNDAG DEN 26. MARTS KL. 10 I BUDOLFI KIRKE
På Marie Bebudelse dag søndag den 26. marts inviteres alle til sognets menighedsdag.

Kl. 10 er der højmesse i Budolfi, derefter går vi i krypten, hvor der serveres en let frokost, før formand Jette Engelbreth Holm aflægger beretning for rådets arbejde det sidste år og kasserer Claus Hein orienterer om den økonomiske situation.

Derpå har vi den store fornøjelse at byde velkommen til Benedicte Hammer Præstholm, der vil holde foredraget: Derfor holder højmessen stadig!
“Højmessen søndag formiddag har rødder dybt ned i historien og er for mange af os også viklet sammen med vores egen historie. Men højmessen er ikke en bare en ”acquired taste”, som man holder af, fordi man er blevet vant til den; højmessen er en enestående flermediel kommunikationsform, der har alle forudsætninger for at tale til mennesker også i 2023.” siger Præstholm, som er fagsekretær på biskoppernes arbejde med en ny højmessevejledning og i foråret udgiver bogen ”Kunsten at holde gudstjeneste – om højmessen”
Benedicte Hammer Præstholm er sognepræst og forfatter og tidligere underviser i liturgik. Som salme- og sangskriver er hun repræsenteret i både salmebogstillæggene 100 salmer og Kirkesangbogen og i Højskolesangbogen.
Arrangementet er gratis og slutter kl. 14.


LIVET PÅ SPIL –  I FOLKEKIRKENS HUS
ANNA VESTERGAARD, HANNE DAHL & OLE IZARD HØYER

Den 29. marts kl. 19.30 i Folkekirkens Hus
Dørene åbnes kl.19.00. Gratis billetter bestilles hos folkekirkenshus.dk.

”Livet på spil i film. Vi har valgt en perlerække af sange som er skrevet til film. Kom og lyt med”

Vi er sanger og sangpædagog Anna Vestergaard, guitarist Ole Izard Høyer og sognepræst Hanne Dahl.
Anna og Ole vil synge og spille, undervejs vil Hanne reflektere over teksterne og sætte dem ind i en litterær og filosofisk sammenhæng.
Vel mødt til en aften med vores yndlingssange som tager livtag med de store spørgsmål i tilværelsen.


TIRSDAG DEN 4. APRIL KL. 19

Come join the Greyfriars for Easter!
The University Chaplains cordially invites you to a special pre-Easter Celebration
Tuesday, April 4th, at 19:00
in the ruins of the ancient Greyfriars monastery in Aalborg. Join us for a special celebration with prayers and music inspired by the Greyfriars. Plus, there will be info about a really interesting part of Aalborgs history.
Just show up at the elevator outside Salling in Algade, no later than 18:45, and we will walk together to the museum. The service lasts approximately one hour.
Admission is free.

Kom og vær med til studenterpræsternes traditionelle, men anderledes påske-optakt, 3 meter under jorden, i Gråbrødrekloster Museet. Vi mødes uden for elevatoren på Algade ud for Salling, kl. senest 18:45, og følges ned i museet.
Arrangementet holdes på engelsk, og alle er velkomne. Der er gratis adgang.


TIRSDAG DEN 11. APRIL KL. 14.30
Sogneeftermiddag med Henning Kirk, aldringsforske, dr.med.: Godt nyt om gamle hjerner

Hjernen er et livslangt byggeprojekt. Vi bygger op, ud, til og om hele livet, og derfor kan vi også blive ved med at lære nyt og udvikle en række kompetencer. Hvis vi forbliver fysisk og kognitivt aktive, nedbringer vi samtidig risikoen for demens. Den stigende aktivitet i de nye ældregenerationer er med til at forklare, at der i disse år ses færre nye tilfælde af demens. Henning Kirk vil under sit foredrag give konkrete råd om, hvordan man kan styrke sin hjerne og forebygge demens.
Henning Kirk har som læge og aldringsforsker i hele sin karriere beskæftiget sig med aldring, sundhed og forebyggelse. Han var leder af Gerontologisk Institut 1989- 98 og har siden skrevet en række bøger om hjernens vedligeholdelse. Hans nyeste bog “Godt nyt om gamle hjerner” udkom i marts 2020.


ONSDAG DEN 12. APRIL KL. 16-18
Vild med naturen? – kom med ud og smag på den!

Studenterpræsterne inviterer – sammen med naturvejleder Esben Buch – ud på en skøn tur i Aalborgs bynære natur, Østerådalen. Her skal vi opleve og nyde naturen og høre om det unikke område, som den bynære natur er. Undervejs vil vi få blik for, hvilke planter der gror her tæt på os, og hvad vi kan bruge dem til.
Der vil være mulighed for at samle vilde, forårsfriske, spiselige planter, som du kan tage med hjem og bruge i dit eget køkken.
Gå naturen og foråret i møde tæt på din by – det kræver ingen særlige forudsætninger at være med.
Sted: Vi mødes ved ”Infohuset” i Østerådalen, adresse: Over Kæret 16, 9000 Aalborg. Turen starter kl. 16:00.
Offentlig transport: Bus nr. 1 og 16 går til stoppestedet ”Østerådalen”.
Påklædning: Efter vejret. Deltagelse er gratis.


BABYSANG & VOKSENSNAK – I FOLKEKIRKENS HUS – For forældre på barselsorlov og deres babyer
ANNA VESTERGAARD & HANNE DAHL

I foråret fortsætter vi med Babysang & Voksensnak – stadig fra kl. 10.00-12.00 – 6. februar, 6. marts, 27. marts og 1. maj i Folkekirkens Hus.

Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens hus.
Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med en udgivelse om børn, musik og sanser. Hun vil lave et sangprogram med fokus på sanserne.

Hanne Dahl
er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hun vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have et emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.

Medbring et tæppe som din baby kan ligge på. Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage.
VI beder dog om tilmelding på www.folkekirkenshus.dk.


FREDAG DEN 5. MAJ KL. 14.00
Musikgudstjeneste på Bededag

Bededage blev indstiftet i 1600-tallet for at man kunne samles om fred og forsoning i urolige tider. I 1770 blev bededagene samlet i Store Bededag, som ved Alterbogen i 1992 blev til blot ”Bededag”. Men formålet er det samme: en besindelse på menneskelivet og den skyld vi har i forhold til fred og tilgivelse.
I skrivende stund ser det ud til, at Bededag 2023 bliver den sidste bededag. Derfor arrangeres der musikgudstjeneste Bededag d. 5.maj, kl.14.00, hvor biskop Thomas Reinholdt Rasmussen er prædikant.
Enhver er velkommen til at deltage i denne formentlig sidste officielle bededag.
Budolfi Kirkes Kantori, Judith Blauw, obo
Michael Hvas Thomsen, dirigent, Jørgen Ellekilde, orgel


HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.