Vi flytter i Klosterkirken

Budolfi kirke vil være lukket i en længere periode grundet en omfattende renovering.

Kirken har fået mange revner efter ombygningen af Budolfi Plads. De skal udbedres og kirken skal kalkes både indvendigt og udvendigt. Dertil kommer at vi benytter lejligheden til at få malet bænkene, hvilket er tiltrængt. De alligevel skal flyttes når der skal opstilles stillads inde i kirken. Der er mange andre mindre vedligeholdelse opgaver, som er blevet udsat, fordi vi har vidst at vi skulle i gang med en stor renovering. Disse opgaver får vi løst nu.

Pinsedag den 5. juni er det sidste gang vi holder gudstjeneste indtil vi genåbner kirken til første søndag i advent.

I perioden hvor kirken er lukket vil alle vores gudstjenester, koncerter og kirkelige handlinger foregår i Klosterkirken som er en del af Aalborg Helligåndskloster.
I sommerperioden vil der være gudstjeneste hver søndag kl. 10. Fra 1. september vil der være gudstjeneste både kl. 10 og kl. 16:30 hver søndag. Gudstjenesterne kl. 10 vil ligne den søndagsgudstjeneste man kender fra Budolfi kirke. Eftermiddags-gudstjenesterne vil have samme form som de plejer.

Budolfi kirkes krypt vil fortsat være åben for tirsdagskaffe, sogneeftermiddage, konfirmandundervisning, korprøver og øvrige mødeaktiviteter.
Vi håber at alle vil bære over med for de gener det medfører. Vi glæder os til at byde jer indenfor i en nyistandsat kirke når vi nærmer os jul.

Kirkeværge Henrik Westen-Jensen og sognepræst Hanne Dahl

TIRSDAGKAFFE I BUDOLFI KIRKES KRYPT
Sommeren er en stille tid for mange. De sædvanlige gøremål er sat på pause indtil efterårssæsonen begynder igen.
Derfor indbyder præster og menighedsråd ved Budolfi kirke på Tirsdagskaffe i Budolfi kirkes krypt hver tirsdag fra den 28. juni til den 9. august fra kl. 9.30 til 11.
Her vil sognets præster deltage og fortælle en historie, og vi skal synge et par højskolesange.
Alle er velkomne og det er gratis at være med.

HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.