TIRSDAG 7. JUNI kl. 19.30 eller FREDAG 10. JUNI kl. 19.30

”MØD DIN NYE KIRKE”

Med denne overskrift vil Budolfi Sogn gerne indbyde til to aftener i Klosterkirken, som absolut ikke er ny, men derimod gammel og rodfæstet i Aalborg Kloster!
Men denne lille, hyggelige kirke, som er beliggende i Budolfi kirkes sogn, bliver nu hovedkirken i en periode, mens domkirken renoveres. Derfor opgraderes kirkens brug, og Aalborg Kloster og Budolfi Sogn inviterer til en aften i klosteret, for at markere kirkens nye position.
Bestyrelsesformand SØREN WORMSLEV giver en generel indføring til stiftelsen Aalborg Kloster (fra 1431),
og fhv. organist MARGRETHE T. ØSTERGAARD fortæller og viser billeder fra kirkens renovering og kunstneriske udsmykning i perioden 2009-2016.

Man kan frit vælge mellem TIRSDAG 7. JUNI kl. 19.30 eller FREDAG 10. JUNI kl. 19.30.

Der er ingen tilmelding, man møder blot op, og vi mødes ved springvandet i Klostergården.
Indgang fra C.W. Obels Plads.
Velkommen!

TIRSDAGKAFFE
Sommeren er en stille tid for mange. De sædvanlige gøremål er sat på pause indtil efterårssæsonen begynder igen.
Derfor indbyder præster og menighedsråd ved Budolfi kirke på Tirsdagskaffe i krypten hver tirsdag fra den 28. juni til den 9. august fra kl. 9.30 til 11.
Her vil sognets præster deltage og fortælle en historie, og vi skal synge et par højskolesange.
Alle er velkomne og det er gratis at være med.

HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.