Medlem af Menighedsrådet, Rita Andersen, er afgået ved døden 

Søndag d. 14. april modtog jeg den triste meddelelse om, at Rita Andersen var afgået ved døden.

Rita har siddet i Menighedsrådet i 2 perioder, hvor hun med sit store engagement i kirkens kommunikation og diakoni involverede sig i arbejdet for og med Budolfi Kirke, der på mange måder var hendes hjertebarn.

Rita var et varmt og glad menneske, for hvem familien og udforskningen af verden betød meget, og vi vil i Menighedsrådet savne hendes store hjerte, der altid bankede for de svageste.

Rita begraves fra Budolfi Kirke fredag d. 26. april kl. 11.

Æret være Ritas minde

Jette Engelbreth


INDSÆTTELSE AF STUDENTERPRÆST ÅSE MERETE MORSØ
– i højmessen søndag den 5. maj klokken 10 ved Domprovst Jacob Køhn Andersen


Søndag d. 5. maj tiltræder vores nye studenterpræst, Åse Merete Morsø.
Vi glæder os til samarbejdet – og vil efter højmessen byde på en ”udvidet” kirkekaffe, således at menigheden får lejlighed til at møde Åse.

– Jette Engelbreth


BABYSANG & VOKSENSNAK – I FOLKEKIRKENS HUS – For forældre på barselsorlov og deres babyer

ANNA VESTERGAARD & HANNE DAHL

I foråret fortsætter vi med Babysang & Voksensnak – stadig fra kl. 10.00-12.00 – dato er 4. marts, 8. april, 6. maj – i Folkekirkens Hus.

Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens hus.
Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med en udgivelse om børn, musik og sanser. Hun vil lave et sangprogram med fokus på sanserne.

Hanne Dahl
er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hun vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have et emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.

Medbring et tæppe som din baby kan ligge på. Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage.
VI beder dog om tilmelding på www.folkekirkenshus.dk.


 

 


MEDITATION I KLOSTERKIRKEN
ved Benedikte Vejlby Baggesgaard tirsdage den 5. marts, 2. april, 7. maj og 4. juni.

Et gammelt zen-buddhistisk råd siger, man bør finde 20 minutter om dagen til at meditere i stilhed. Medmindre man har meget travlt, for så bør man nemlig meditere i en hel time!
Men meditation er ikke kun for buddhister. Meditation er en del af en urkristen praksis. Meditation, bøn, stilhed og fordybelse – det er rensende og helende, også for kristne; Vi har brug for stilhed, hvile og eftertanke.

Én tirsdag om måneden er der meditation i Klosterkirken, ved sognepræst Benedikte Vejlby Baggesgaard. Kirken er åben fra kl. 16.15, hvor man kan komme og sætte sig i musisk stilhed, mens organisten spiller meditativ musik; kl. 16.30 begynder selve meditationen med en guidet komme til stede-meditation. Herefter læses et kort bibelsted – et ord til dig; og vi sidder i stilhed i 10 minutter.
Vi hører det samme bibelsted – og sidder igen i musisk stilhed. Her er der mulighed for at tænde et lys. Når klokken slår kl. 17, beder vi fadervor og synger en salme. Og går hjem med velsignelsens ord.


HISTORISKE HOTSPOTS – NY UDGAVE 2024

Middelalder, reformation og renæssance 1400 – 1600
Industrialiseringen: Aalborg bliver moderne 1800 – 1900
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.