ORGANIST OG KANTOR SØGES

Stillingen som organist og kantor ved Aalborg Domkirke er ledig 1. marts 2024.

Ansøgningsfrist: onsdag den 6.december kl. 12.00
Læs annoncen her…


TIRSDAG DEN 12. DECEMBER KL. 14.30
Sogneeftermiddag i Budolfi kirkes krypt – julehygge ved sognepræst Hanne Dahl

December byder på den traditionelle julehygge i krypten. Juniorkoret medvirker. Vi skal synge julens sange, der vil være leg og julefortælling.

 

 

 


FREDAG DEN 15. DECEMBER KL. 16.30
BUDOLFI KIRKE – Domkirken synger

Tilmelding skal ske via aalborgkloster.nemtilmeld.dk, hvorigennem man så får link til noderne.
Arrangementet er for alle, der er interesseret i at synge salmer og sange fra advents- og juletiden i flerstemmige arrangementer. Alle synger enten sopran, alt, tenor eller bas, og der er ingen tilhørere.
Entré: 30 kr.


JULEAFTEN I ZOO

En rigtig juleaften begynder i Aalborg Zoo, hvor vi traditionen tro har gratis entré kl. 10-13. Kom og ønsk dyrene en glædelig jul, mød Julemanden og vær med til den stemningsfulde julegudstjeneste på Zoofariscenen. Kort gudstjeneste (20 min.) ved Hanne Dahl er kl. 11.00 og 12.20. Sct. Mariæ skoles Big Band spiller. Se program her.:
Se i øvrigt: aalborgzoo.dk/jul-i-zoo. 


TIRSDAG DEN 9. JANUAR KL. 14.30
Sogneeftermiddag i Budolfi kirkes krypt
” Det Hellige Tre Konger – et billedforedrag” ved Claus Jensen

Var de vise mænd fra Østerland i virkeligheden hellige, tre og konger – altså ifølge Matthæusevangeliet? Og hvordan havnede trioen, et tusind år senere, i et prægtigt gyldent helgenskrin på højaltret i domkirken i Køln?

Via herlige kunstværker fortæller billedforedraget de farverige og populære legender om de fantastiske tre: via romerske sarkofager, mosaikker, relieffer i elfenben og granit, gotlandske døbefonte, gyldne altre, kalkmalerier og altertavler. Følg med på de vise mænds rejser, først til Betlehem og siden til Køln.


BABYSANG & VOKSENSNAK – I FOLKEKIRKENS HUS – For forældre på barselsorlov og deres babyer

ANNA VESTERGAARD & HANNE DAHL

I efteråret fortsætter vi med Babysang & Voksensnak – stadig fra kl. 10.00-12.00 – dato er 4. december, 5. februar, 4. marts, 8. april, 6. maj – i Folkekirkens Hus.

Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens hus.
Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med en udgivelse om børn, musik og sanser. Hun vil lave et sangprogram med fokus på sanserne.

Hanne Dahl
er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hun vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have et emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.

Medbring et tæppe som din baby kan ligge på. Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage.
VI beder dog om tilmelding på www.folkekirkenshus.dk.


TIRSDAG DEN 13. FEBRUAR KL. 14.30
Sogneeftermiddag i Budolfi kirkes krypt
”Mit første job” med Peter Overgaard

I 1964 havde jeg min første rigtige ansættelse som lærervikar. Det var et halvt år på en institution oprettet af Frederiksberg Kommune for det, vi i dag nok vil kalde ”samspilsramte børn”, men som vi dengang kaldte ”børn med vanskelige forældre”. I mit indlæg vil jeg fortælle om hverdagen og om nogle af de børn, jeg mødte. I en tid, hvor der har været megen omtale af forskellige kostskoler og elevers mistrivsel på samme, vil jeg gerne bidrage med oplysning om, hvad jeg selv har oplevet som et positivt ”helle” for børn i en vanskelig situation.


MEDITATION I KLOSTERKIRKEN
ved Benedikte Vejlby Baggesgaard tirsdage den 5. december, 2. januar, 6. februar, 5. marts, 2. april, 7. maj og 4. juni.

Et gammelt zen-buddhistisk råd siger, man bør finde 20 minutter om dagen til at meditere i stilhed. Medmindre man har meget travlt, for så bør man nemlig meditere i en hel time!
Men meditation er ikke kun for buddhister. Meditation er en del af en urkristen praksis. Meditation, bøn, stilhed og fordybelse – det er rensende og helende, også for kristne; Vi har brug for stilhed, hvile og eftertanke.

Én tirsdag om måneden er der meditation i Klosterkirken, ved sognepræst Benedikte Vejlby Baggesgaard. Kirken er åben fra kl. 16.15, hvor man kan komme og sætte sig i musisk stilhed, mens organisten spiller meditativ musik; kl. 16.30 begynder selve meditationen med en guidet komme til stede-meditation. Herefter læses et kort bibelsted – et ord til dig; og vi sidder i stilhed i 10 minutter.
Vi hører det samme bibelsted – og sidder igen i musisk stilhed. Her er der mulighed for at tænde et lys. Når klokken slår kl. 17, beder vi fadervor og synger en salme. Og går hjem med velsignelsens ord.


Livet på Spil – med Anna Vestergaard, Hanne Dahl & Ole Izard Høyer
Folkekirkens Hus den 28. februar og den 10. april –  kl. 19.30. Gratis adgang.

I Livet på Spil tager vi hver gang livtag med ti sange, der kan komme fra poppens, jazzens eller rockens verden. For dem alle gælder, at – Livet er på Spil. Det er sange, som har eksistentiel nerve, både musikalsk og tekstmæssigt.
Vi arbejder tematisk med sangene, og de bliver fremført virtuost af Anna Vestergaard og Ole Izard Høyer, alt imens Hanne Dahl sætter dem ind i sammenhæng og giver et bud på en tekstmæssig fortolkning af dem.
Kom og vær med til en aften med skønne toner og tekster.

 


HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.