Kirken er stadig åben, men vi passer på hinanden.


Du vil stadig kunne gå til gudstjeneste søndag kl. 10 i Budolfi kirke.
Men gudstjenesten vil være kortere end den plejer, da vi følger de gældende anbefalinger. Der vil ikke være altergang.
Man kan også holde dåb, bryllup og bisættelser/begravelser. Da retningslinjerne kan ændres med kort varsel opfordrer vi til, at man holder sig opdateret via hjemmeside og Facebook. Du er også velkommen til at ringe til kirkekontoret, der er åbent for telefonisk betjening.
Man skal bære mundbind, når man bevæger sig rundt i kirken og følge kirkebetjeningens anvisninger for hvor man må sidde. Ud fra et forsigtighedsprincip har vi valgt at sløjfe fællessang, så du må nøjes med at lytte til vores dygtige sangere i koret. Du må gerne tage en salmebog for at følge med i teksterne.

Venlig hilsen fra alle os i Budolfi


1.. FEBRUAR (AFLYST), 1. MARTS og 12. APRIL KL. 10-12 I FOLKEKIRKENS HUS
Babysang og voksensnak ved sangpædagog Anna Vestergaard og sognepræst Hanne Dahl.

Har du lyst til at lave noget med din baby og samtidig få tanket dig selv op, så sker det ved flyglet i Folkekirkens hus. Den første mandag i september, oktober, november og december kl. 10-12.

Anna Vestergaard er sangpædagog og aktuel med en udgivelse om børn, musik og sanser. Hun vil lave et sangprogram med fokus på sanserne. Medbring et tæppe som din baby kan ligge på.

Hanne Dahl er sognepræst og har arbejdet med børnelitteratur og filosofi i mange år. Hun vil lave et oplæg til voksensnak, der hver gang vil have et emne, som berører et centralt tema ved det at være menneske. Et miniforedrag, der tåler afbrydelse af babyer.

Der vil være kaffe, te, vand, frugt og boller. Det er gratis at deltage, og man møder bare op.


9. FEBRUAR, TIRSDAG, KL. 14.30-16
AFLYST – Sogneeftermiddag i Budolfi kirkes krypt
Den morgen der ikke duftede af kaffe. En personlig beretning om selvmord.

Lars Agertoft Iversen er 73 år og tidligere folkeskolelærer, bosiddende i Mou. Lars har siden 2005 arbejdet som frivillig i landsforeningen Efterladte og er nu pensioneret og arbejder som frivillig guide i Lille Vildmosecentret.


11. FEBRUAR, TORSDAG, KL. 19.30 I FOLKEKIRKENS HUS
AFLYST – Kend din klassiker. Med Ivar Gjørup

Hvordan og hvorfor danner klassikerne grundlag for moderne dramatik og litteratur, herunder tegneserien?
Ivar Gjørup er tegner af tegneserien Egoland i Politiken gennem 25 år, forfatter til bogen Den Sjette Sans om sprog, skrift og bevidsthed gennem tre årtusinder, og til Platons Gåde, der udkom 2016, om den levende skrift, som forandrede verden. Modtog samme år både Holbergmedaljen og Georg Brandesprisen for sit arbejde.
Arrangører: Budolfi sogn, Folkekirkens Hus og Studenterpræsterne Aalborg
Sted: Folkekirkens Hus, Gl. Torv 4. Gratis adgang.


17. FEBRUAR, ONSDAG, KL. 19.00 I STUDENTERHUSET
AFLYST – Valg – en by i Rusland? Med Matilde Kimer

Er Putin på livstid? 2020 kun lige startet, da et Dumamedlem foreslog at den russiske forfatning skulle justeres, så Vladimir Putin kunne fortsætte som præsident frem til 2036. Russerne blev spurgt i en vejledende afstemning som ikke havde nogen juridisk værdi, men som alligevel bruges til at legitimere glidningen mod autokrati. Så hvad tænker russerne egentlig om det hele? Hør om både de russere, der elsker Putin og det han har betydet for Rusland – og om dem, der vil ønske han aldrig var blevet trukket op på magtens tinder i 2000.
Matilde Kimer er udenrigs korrespondent i DR og har siden 2009 dækket Rusland, Ukraine og Hviderusland indgående. Hun har udgivet bogen “Krigen Indeni” om skæbnefortællinger fra Ukraine.
ACADEMIA-foredrag. Sted: Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang


9. MARTS, TIRSDAG, KL. 14.30-16
Sogneeftermiddag i Budolfi kirkes krypt


Mit liv med mode

Mød Grethe Grundahl og hør om hendes liv i modens verden. Hun har været salgschef for sin brors Ivan Grundahls internationale modehus og haft butik i Aalborg i mange år. I dag sælger hun genbrugstøj fra Grundahl og glæder sig over, at den unge generation opdager kvaliteten ved tøj, der er mange år gammelt.


9. MARTS, TIRSDAG, KL. 19.30 I FOLKEKIRKENS HUS

Klassisk dannelse som ideal. Med Finn Jorsal

Hvad skal vi med dannelse? Inden for de seneste år er det blevet moderne at tale om dannelse. Det startede da man i begyn¬delsen af nullerne kanoniserede først litteraturen og siden demokratiet. Når man udarbejder en kanon, laver man en liste for, hvad man som mini¬mum skal kende til for at kunne kalde sig dannet. Men hvad er dannelse egentlig og hvad skal vi bruge den til?
Med Finn Jorsal, rektor em. (Thisted Gymnasium & HF-Kursus 1993-2013), ex-præsident (organisationen ”Friends of Cold Hawaii” 2013- 2018), foredragsholder og forfatter.
Arrangører: Budolfi sogn, Folkekirkens Hus og Studenterpræsterne Aalborg
Sted: Folkekirkens Hus, Gl. Torv 4. Gratis adgang


13. APRIL, TIRSDAG, KL. 14.30-16
Sogneeftermiddag i kirkens krypt med vores nye domprovst

Jacob Køhn Andersen er udnævnt til domprovst over Aalborg stift og provst for Aalborg Budolfi Provsti og som sognepræst i Budolfi Pastorat i Aalborg Stift pr. 1. december 2020.
Nu har du lejlighed til at møde ham til en sogneeftermiddag og høre ham fortælle om hvem han er og hvad han har på hjerte.

 


HISTORISKE HOTSPOTS
Bliv klogere på Aalborgs historie…

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før, og nu er Budolfi Kirke sammen med flere samarbejdspartnere klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da man scanner QR-koder med sin smartphone på ti forskellige hotspots. Dermed kan man udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når man har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver man mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem noget drama og en fortæller i nutiden. Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis man er interesseret i at vide mere, kan man klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Byvandringen tager en rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter man bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens man bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke. Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, og Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Man kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående. Alternativt kan man tilgå det via hjemmesiden www.historiskehotspots.dk.